FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija i Kina protiv intervencije u Sjevernoj Koreji

Autor: vkla
MOSKVA, 22. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Rusija i Kina su u petak objavile da će se suprotstaviti svakoj vojnoj intervenciji u Sjevernoj Koreji zbog nuklearnih testova Pjongjanga, piše Reuters i podsjeća da je Sjevernoj Koreji nakon nuklearnih pokusa 2006. i 2009. sankcijama UN-a zabranjeno razvijanje nuklearne tehnologije i raketnih projektila.

Dvojica ministara vanjskih poslova osudila su prošlotjedni nuklearni test Sjeverne Koreje, ali ističu da svaki potez protiv vlasti u Pjongjangu mora biti dogovoren u Ujedinjenim narodima. Rusija i Kina kao stalne članice Vijeća sigurnosti imaju pravo veta u tom tijelu.

"Mi smo protiv nuklearnih testova Sjeverne Koreje... UN bi trebao primjereno odgovoriti... ali svaka akcija bi trebala biti usmjerena na mir na Korejskom poluotoku", rekao je Yang Jiechi nakon razgovora sa Sergejom Lavrovom.

Lavrov je istaknuo da se Kina i Rusija slažu kako je "iznimno važno ne dopustiti da se situacija iskoristi kao izlika za vojnu intervenciju" protiv Sjeverne Koreje.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙