FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandidat za osječkoga gradonačelnika Vrkić predstavio svoj program

Autor: vsik
OSIJEK, 6. ožujka 2013.(Hina) - Kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a za osječkoga gradonačelnika Ivica Vrkić predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare svoj program i kampanju koja će se voditi pod geslom "Zajedno u promjene".

Vrkić je ocijenio da je prva zadaća promijeniti vlast u Osijeku jer, kako je istaknuo, "grad predugo ne zna što je to razvoj, blagostanje i zadovoljan život većine građana".

Budućnost Vrkić vidi u novim tehnologijama, brizi za mlade, izgradnji novih umirovljeničkih domova te osiguravanju besplatnih dječjih vrtića.

"Dosta je nesposobnosti, nepotizma u Gradskoj upravi i gradskim tvrtkama", istaknuo je, dodajući da bi se njegov program ostvarivao u dva dijela - prvi u četverogodišnjemu mandatu, a sastojao bi se među ostalim u potpori osnivanja tvrtaka s novim tehnologijama te osnivanja fonda za projekte Europske unije i fonda za najugroženije građane.

U drugom dijelu programa, koji se sastoji od vizije koja bi se ostvarivala do 2020. godine, Vrkić je među ostalim naveo projekt prenamjene negdašnjega poligona "C" u građevinsko zemljište za stanove za mlade.

U viziji razvoja do 2020. godine Vrkić je istaknuo spajanje Europske avenije i Strossmayerove ulice tunelom, što se u vrijeme krize i besparice kakva je danas možda čini neostvarivim, ali riječ je o staroj gradskoj ideji od prije 30-ak godina.

Po Vrkićevu mišljenju, tako bi se kvalitetno riješio problem gradske komunikacije u smjeru istok-zapad, a projekt je financijski ostvariv uz potporu fondova EU-a.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙