FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zrilić HDZ-ov kandidat za župana Zadarske županije

Autor: barn
ZADAR, 6. ožujka 2013. (Hina) - Aktualni župan Zadarske županije Stipe Zrilić bit će kandidat HDZ-a za župana, a za dožupana Božidar Longin, inače bivši član Uprave Hrvatskih šuma, rekao je danas predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta.

Odluku je jednoglasno donio zadarski Županijski odbor HDZ-a na sjednici održanoj sinoć, kazao je Kalmeta, koji je na pitanje hoće li on biti kandidat za gradonačelnika Zadra, rekao da ga prvenstveno zanima pobjeda na lokalnim izborima, u koju je siguran, a da će odluka o kandidatu za gradonačelnika Zadra biti donesena polovicom ožujka.

"Nije potrebno ni građane opterećivati s kandidatima. Moj je stav da je prva polovica ožujka najbolje vrijeme da se izađe s kandidatima. Postoje razne kombinacije, a da ne kažem špekulacije, pa i sam se ponekad iznenadim kada pročitam nešto u medijima, ali to je posao medija. Prije nego donesemo konačnu odluku ne mogu govoriti o imenima kandidata za gradonačelnika i njegove zamjenike," rekao je Kalmeta.

"Uz sve ono što je dosad napravio HDZ u gradu Zadru i Zadarskoj županiji, a s obzirom na programe koje imamo za sljedeći četverogodišnji mandat, s obzirom na kvalitetne ljude i borbu za interese ovoga grada, ja sam siguran da ćemo pobijediti i u Zadru i u Županiji i u većini jedinica lokalne samouprave," istaknuo je Kalmeta.

Proteklih tjedana lokalni mediji su špekulirali o raznim imenima HDZ-ovih kandidata, pa su se tako kao kandidati za dožupana spominjali koalicijski partneri Josip Zubović iz HSS-a i Rudolf Dvorski iz HSP-a dr. A. Starčevića. Kako je očito da je jedno od mjesta kandidata za dožupana već osigurano za Božidara Longina, tko će "otpasti" u koalicijskoj križaljci još nije poznato.

Od ostalih stranaka za mjesto župana kandidaturu je istaknula još samo Renata Sabljar Dračevac, predsjednica županijske organizacije SDP-a.

(Hina) xbarn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙