FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 3. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je danas kako se problemi s gubicima koje bilježe županijske bolnice, poput one u Čakovcu, planiraju rješavati objedinjenom nabavom, te izvijestio kako su na terenu sanacijska vijeća koja bi trebala analizirati svaku bolnicu. Ministra Ostojića novinari su, nakon što je predstavio svoju kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika, upitali kako misli sanirati županijske bolnice, navodeći kao primjer onu u Čakovcu čiji ravnatelj upozorava kako nemaju novca za pokrivanje dugova jer se sva sredstva daju za plaće zdravstvenog osoblja. "Dvadeset godina se govori da bolnice, osobito županijske, imaju najviše gubitaka i svi moji prethodnici su to pokušali sanirati i napraviti mrežu i nije im uspjelo. Mi smo krenuli u objedinjenu nabavu kojom smo uštedjeli 30 posto sredstava", rekao je Ostojić. Naglasio je kako ta objedinjena nabava na primjeru znači da će se ista sredstva koja su se do sada trošila na 100 operacija ubuduće trošiti za 130 operacija, pri čemu će se ta razlika u novcu utrošiti na kvalitetu života pacijenata.

ZAGREB - SDP je izvijestio kako je s objavom financijskog izvješća kasnio dva dana jer je osoba odgovorna za ispunjavanje te zakonske obveze hitno hospitalizirana i podvrgnuta operativnom zahvatu, zbog čega je stranka to izvješće, po kojem je u plusu 5,3 milijuna kuna, objavila danas na svojim internetskim stranicama. "Zbog hitne hospitalizacije i operativnog zahvata odgovorne osobe SDP je bio prisiljen izvijestiti Državno izborno povjerenstvo (DIP) i Ured za državnu reviziju o izvanrednim okolnostima zbog kojih je financijsko izvješće s objavom kasnilo dva dana, a o čemu su izviješteni i mediji koji su s pravom postavili pitanje o neobjavljivanju izvještaja u zadanom roku", stoji u SDP-ovu priopćenju. Da je riječ o takvoj nepredvidljivoj okolnosti, odnosno da je osoba koja je trebala realizirati objavu izvješća u zadanom roku hospotalizirana i operirana, novinarima je potvrdio i Mirando Mrsić, SDP-ov ministar rada i mirovinskog sustava, koji je nazočio današnjem predstavljanju kandidature Rajka Ostojića za zagrebačkog gradonačelnika.

ZAGREB - Zagreb konačno mora postati grad svih njegovih građana, a ne gradonačelnikov grad, poručio je danas SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić, koji je, bude li na lokalnim izborima u svibnju izabran za gradonačelnika, najavio konsolidaciju gradskog proračuna i restrukturiranje Zagrebačkog holdinga, te smanjenje prireza i promjene u urbanističkom planiranju i prometnoj infrastrukturi. Predstavljajući svoju kandidaturu i program u ispunjenoj dvorani Novinarskog doma, Ostojić je naglasio kako Zagrepčanke i Zagrepčani žive u prelijepom, ali i gradu neostvarenih potencijala kojim se upravlja stihijski, nepromišljenim aktivnostima i bez razmišljanja. Naglasio je kako Grad danas, umjesto katalizirajuće i integrirajuće, djeluje paralizirajuće, da građani doživljavaju gradsku upravu kao neučinkovitu, netransparentnu i korumpiranu, da je Zagreb grad neriješene prometne infrastrukture, napuštenih i devastiranih gradskih prostora i kaotičnog urbanističkog planiranja "koje se svelo na postavljanje šatora na Jelačić plac i Kvatrić".

ZAGREB - HNS u potpunosti podupire Rajka Ostojića kao kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, izjavio je danas predsjednik zagrebačke organizacije HNS-a Dragan Kovačević koji je u Novinarskom domu nazočio Ostojićevom predstavljanju kandidature. "HNS u potpunosti stoji uz Rajka Ostojića i misli da je on u ovom trenutku najbolji kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba. Zbog toga ima našu potpunu podršku jer je vrijeme za promjene", rekao je Kovačević novinarima. Naglasio je kako gradonačelnička funkcija zahtijeva veliki energiju, te da u tom smislu gleda na Ostojića kao na dobrog gradonačelnika Zagreba, s kvalitetnim programom koji HNS podupire. "S tog aspekta molimo građane da promisle još puno, puno o tome žele li grad koji će biti civiliziran, dakle ovo što gospodin Ostojić nudi", poručio je Kovačević. Novinari su ga pitali za koga misli da radi bolji ministarski posao, ministar zdravlja Rajko Ostojić ili ministar financija Slavko Linić, kojega je nedavno javno kritizirao.

ZAGREB - Nezavisni seljaci hrvatski (NSH) najavili su danas izlazak na izbore za Europski parlament, pod sloganom "people must trust us", jer drže da u njemu trebaju biti predstavnici seljaka i jer se Europska unija velikim dijelom bavi poljoprivrednom tematikom. Predsjednik stranke Mato Mlinarić na konferenciji za novinare održanoj ispred Europskog doma rekao je da u Hrvatskom saboru nema ni jednog predstavnika poljoprivrednika i nikoga tko zastupa prava i interese sela i seljaka. Ne kandidira li se ni jedna seljačka opcija i građani ne dobiju šansu da za nju glasuju i seljaci ne budu u Europskom parlamentu, to će biti tragedija, upozorio je Mlinarić. Ustvrdio je da EU daje veliku važnost selu i poljoprivredi, odnosno proizvodnji hrane, što nije praksa u Hrvatskoj. Imamo neke stranke koje su ušle na temelju seljačkih glasova u parlament, a zaboravile su na selo i seljake. Zato je nužno potrebno da svi građani u Hrvatskoj koji misle na svoju i budućnost svoje djece i na ono što jedu i kako žive neka glasuju za NSH i nećemo ih iznevjeriti, poručio je Mlinarić.

ZAGREB - U naletu osobnog vozila na stup javne rasvjete na autocesti A-3, Bregana - Lipovac kod odmorišta Ježevo jučer oko 15 sati teško su ozlijeđene vozačica i suvozačica dok su druge dvije suputnice lakše ozlijeđene, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnja srpska državljanka M. B. V. vozeći peugeot 307, srpskih registracijskih oznaka na izlaznom kolniku zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila naletjela na stup javne rasvjete, pri čemu se, od siline naleta, vozilo prevrnulo na bok. Vozačica i suvozačica 50-godišnja srpska državljanka L. M., su teško ozlijeđene, dok su ostale dvije putnice, također državljanke Republike Srbije, J.Ž.(30) i D.M. (26) lakše ozlijeđene. Liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb i KB Dubrava.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙