FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadbiskup Puljić okupio hrvatske političare na misi

Autor: zkre
MOSTAR, 28. veljače 2013. (Hina) - Na poticaj nadbiskupa vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića i s porukom poziva u povratak međusobnog povjerenja i zajedništva u četvrtak je u katedrali Srca Isusova u Sarajevu prvi put upriličena misa i susret hrvatskih političara na kojoj su bili čelnici HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., HSP-a BiH i drugih hrvatskih stranaka, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA) Biskupske konferencije BiH .

Kardinal Puljić je pri tome upozorio katoličke dužnosnike u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da su u ovome društvu zanijekane moralne i duhovne vrijednosti, a da se "u javnosti nabija kompleks manje vrijednosti onome tko se usudi iznositi načela vjere i morala". Pri tome je istaknuo da su svi vjernici odgovorni za izgradnju društva i općeg dobra, napose političari.

"Ima stvari koje ne ovise o broju ruku. To su temeljne vrijednosti koje čovjek vjere treba usvojiti a rušiti", rekao je kardinal Puljić napominjući da ovaj susret treba pomoći "da svatko osobno sebe prepozna u svom vjerničkom identitetu, te ujedno, u Božjem svjetlu a ne u svjetlu interesa".

Vrhbosanski nadbiskup je se tijekom mise zahvalio Bogu da su katolici imali na čelu Crkve papu Benedikta XVI.

"Ovo je trenutak zahvale Bogu, ali i poziv da se molimo za izbor novog Pape. Pratite me na putu i dok budem u konklavama svojom molitvom, mene i sve kardinale“, zamolio je kardinal Puljić.

Na domjenku u dvorani Svećeničkog doma u Sarajevu, nakon svete mise, nazočnim političarima obratio se apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto koji je istaknuo da svi katolici, napose političari trebaju dati primjer zalaganja za opće dobro.

Dva HDZ-a u BiH nastoje zajedno sa SDP-om iz vlasti isključiti HSP BiH i Narodnu stranku Radom za boljitak pri čemu su podijeljeni i oko ključnih pitanja vezanih za položaj Hrvata u BiH.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙