FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijske izbjeglice prijete stabilnosti Libanona

Autor: bcav
BEIRUT, 28. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Libanonski ministar unutarnjih poslova Marwan Charbel izjavio je u četvrtak da su izbjeglice iz Sirije postale prijetnja sigurnosti Libanona zbog sumnje da su mnogi od njih zapravo pobunjenički borci.

Stanovnici sjevernog Libanona prenose da pobunjenici kao izbjeglice prelaze granicu i naoružavaju izbjegličku zajednicu u Libanonu za borbe u Siriji.

Ministar Marwan Charbel rekao je da su sirijski borci čak podigli kampove za obuku u Libanonu. Štoviše, pripadnici Slobodne sirijske vojske koriste se planinskim područjem Libanona za pregrupiranje snaga prije napada na sirijsku vojsku preko slabo čuvane granice.

"Ono što me brine jest sigurnosna situacija", rekao je Charbel na konferenciji za novinare. "Tko ih iskorištava (sirijske izbjeglice)? Tko ih naoružava? Mi ih ne kontroliramo", istaknuo je.

Pobuna protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada traje već dvije godine a priljev izbjeglica se ubrzava i njihov se broj u posljednja tri mjeseca udvostručio, na 320.000.

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙