FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD će poslati sirijskoj oporbi hranu i lijekove, ali ne i oružje

Autor: kgab
RIM, 28. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države će prvi put izravno poslati pomoć sirijskim pobunjenicima, ali to neće biti oružje, izjavio je u četvrtak američki državni tajnik John Kerry čime je razočarao protivnike Bashara al Assada koji traže zapadno oružje.

Više od 70.000 Sirijaca je ubijeno u razornom sukobu koji je počeo mirnim prosvjedima protiv Assada prije gotovo dvije godine. Oko 860.000 ljudi je pobjeglo iz zemlje, a nekoliko milijuna je raseljeno u Siriji ili im je potrebna humanitarna pomoć.

Govoreći u Rimu nakon sastanka zapadnih i arapskih "Prijatelja Sirije", Kerry je rekao da će njegova zemlja više nego udvostručiti svoju pomoć sirijskoj oporbi, dajući joj dodatnih 60 milijuna dolara za pomoć u pružanju sigurnosti.

SAD će sada poslati "hranu i medicinske potrepštine oporbi, kao i sirijskom oporbenom Vrhovnom vojnom vijeću", rekao je Kerry.

U svojoj završnoj izjavi Prijatelji Sirije su obećali više političke i materijalne potpore oporbenoj Sirijskoj nacionalnoj koaliciji.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙