FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: bez značajnijih promjena

Autor: zpop
ZAGREB, 28. veljače 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca ne bilježimo značajnije promjene u odnosu na dan ranije. Naime, i ukupno prijavljena potražnja i ponuda gotovo da su ostale na razini od dana ranije kao i ostvareni promet.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 194,5 milijuna kuna ili za tek oko 1,5 posto više no u srijedu.

Istodobno se na strani ponude našlo 344,5 milijuna kuna, ili za tek oko 1 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 54,39 milijuna kuna, plasirano putem ročnih plasmana na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 2,64 posto. Također je plasirano i 35,1 milijun kuna plasmana na rok od mjesec dana uz kamatu od 3,83 posto te 3 milijuna kuna pozajmica na rok od 3 mjeseca po cijeni od 5 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od 52,01 milijun kuna a pritom je kamatna stopa snižena sa 0,65 na 0,28 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 144,5 milijuna kuna, a pritom je 50 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa porasla je, zbog večeg udjela ročnih plasmana, sa 0,47 na 2,13 posto.

„Zadnji dan veljače nije donio značajnije promjene u kretanju ponude i potražnje za kratkoročnim pozajmicama. Unatoč prevagi na strani ponude, dio potražnje zbog limita kreditora nije podmiren. Danas se na Tržištu novca podjednako trgovalo prekonoćnim i ročnim pozajmicama, što je i razlog porasta prosječne kamatne stope na 2,13%.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙