FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ isplaćuje dividendu od 44,40 kuna po dionici

Autor: rbel
ZAGREB, 25. veljače 2013. (Hina) - Glavna skupština dioničara Privredne banke Zagreb (PBZ), zakazana za 29. ožujka, odlučivat će o isplati dividende za 2012. godinu, koja bi, prema prijedlogu Uprave, iznosila 44,40 kuna po dionici, stoji u danas objavljenom pozivu za skupštinu.

Prema prijedlogu odluka o kojima će odlučivati Glavna skupština PBZ-a, veći dio dobiti ostvarene u 2012. godini, u iznosu višem od 845,5 milijuna kuna, isplatit će se za dividende dioničarima, dok će manji dio biti preraspodijeljen u zadržanu dobit.

Za isplatu dividende u bruto iznosu od 44,40 kuna po dionici predviđeno je ukupno 844,04 milijuna kuna, dok bi se 1,51 milijun kuna preraspodijelio u zadržanu dobit.

Prihvati li Glavna skupština ovu odluku, dividenda bi se isplatila najkasnije do 28. svibnja ove godine.

Glavna će skupština odlučivati i o tome da se zadržana dobit i dobit poslije oporezivanja Međimurske banke, koja je 1. prosinca prošle godine pripojena PBZ-u, rasporedi u zadržanu dobit PBZ-a, a riječ je o gotovo 250 milijuna kuna.

Prijenosom dijela dobiti PBZ-a iz prošle godine te sredstava ostvarenih u Međimurskoj banci u zadržanu dobit, ukupna zadržana dobit Privredne banke Zagreb dosegnut će iznos veći od 7,18 milijardi kuna.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙