FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Air France-KLM smanjio gubitak

Autor: mpuk
PARIZ, 22. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Francusko-nizozemski zrakoplovni prijevoznik Air France-KLM izvijestio je u petak da je smanjio operativni gubitak u prošloj godini na 300 milijuna eura zahvaljujući rekordnoj popunjenosti kapaciteta i podignutim cijenama karata na sjevernoatlantskim letovima.

U 2011. grupa je poslovala s gubitkom od 353 milijuna eura.

Prijevoznik je u prošloj godini ograničio povećanje sjedećih kapaciteta na svojim letovima na 0,6 posto a promet je porastao 2,1 posto, što je rezultiralo rekordnom popunjenošću njegovih kapaciteta od 83,1 posto.

Ove će godine Air France-KLM povećati kapacitete za prijevoz putnika za ukupno 1,5 posto, najavio je financijski direktor Philippe Calavia, dok će kapaciteti za prijevoz tereta biti dodatno smanjeni. Upravo je taj odjel gomilao operativne gubitke.

Calavia nije želio objaviti prognozu dobiti za tekuću godinu, ističući da je okruženje previše neizvjesno. Potvrdio je tek da kompoanija namjerava ponovo poslovati u plusu i srezati dug za dvije milijarde eura do kraja iduće godine.

Glavni je cilj grupe smanjenje duga, kazao je. "Sve ostalo činimo kako bismo pridonijeli ostvarenju tog cilja".

Neto dug Air France-KLM-a dosegnuo je krajem 2011. 6,51 milijardu eura da bi krajem prošle godine bio smanjen na 5,97 milijardi zahvaljujući prodaji imovine i smanjenoj potrošnji. Do kraja 2014. namjeravaju ga smanjiti na 4,5 milijardi eura.

Grupa pregovara sa zaposlenima o plaćama i uvjetima rada, već je ukinula 5.122 radna mjesta i restrukturirala mrežu destinacija kako bi se uspješnije nosila s naglim skokom cijena goriva, pogoršanim uvjetima u poslovanju s prijevozom tereta i oštrom konkurencijom diskontnih i prijevoznika iz Perzijskog zaljeva.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙