FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thomas Cook i TUI Travel zaključili tromjesečje u minusu

Autor: mkuz
LONDON, 7. veljače 2013. (Hina/Reuters/AFP) - Britanski organizator putovanja Thomas Cook smanjio je operativni gubitak u posljednja tri mjeseca prošle godine dok je njegov konkurent TUI Travel potonuo još dublje u minus ali je povisio prognozu za cijelu poslovnu godinu.

U tromjesečju do kraja prosinca najstarija svjetska putnička grupa Thomas Cook zabilježila je operativni gubitak od 69,8 milijuna funti (109,25 milijuna dolara), smanjivši ga za 23 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije.

Bruto marža iznosila je u promatranom razdoblju 21,9 posto i povećana je za 1,3 postotna boda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Iz kompanije napominju da su rezervacije za zimu i ljeto u skladu s njihovim očekivanjima.

"Svjedočili smo snažnijim poslovnim rezultatima na našim glavnim tržištima, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Skandinaviji. Iako prilike u svjetskom gospodarstvu i povjerenje potrošača i dalje predstavljaju izazov, ustrajemo u transformaciji poslovanja", rekao je Green.

Njegov glavni konkurent TUI Travel u odvojenom je izvješću u četvrtak objavio da je posljednja tri prošlogodišnja mjeseca zaključio s neto gubitkom od 119 milijuna funti, čime je on povećan za 16 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prihodi su mu pali 4,4 posto, na 2,718 milijardi funti, zbog slabe potražnje u Francuskoj za paket aranžmanima u sjevernoj Africi s obzirom na nerede u Tunisu u Maroku. Ujedno su najavili da u cijeloj poslovnoj godini očekuju rast temeljne operativne dobiti u gornjem cijelu prognoziranog raspona od sedam do 10 posto.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙