FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljitelj Della odlučio otkupiti kompaniju

Autor: mkuz
ZAGREB, 6. veljače 2013. (Hina) - Utemeljitelj trećeg po veličini proizvođača osobnih računala u svijetu Michael Dell objavio je da namjerava otkupiti kompaniju koja nosi njegovo ime, prenose britanski mediji.

Zajedno s investicijskom tvrtkom specijaliziranom za tehnologiju Silver Lake i uz financijsku potporu Microsofta, Dell se sprema ponuditi 24,4 milijarde dolara, izvijestio je BBC u utorak.

Time će dionice kompanije Dell nakon 25 godina biti isključene iz kotacije američke burze Nasdaq.

Michael Dell nada se da će pomoći posrnuloj kompaniji da se izvuče iz nevolja koje joj zadaje jeftina azijska konkurencija i silna popularnost pametnih telefona i tablet računala.

Zahvaljujući uspješnom poslovanju u proteklih 29 godina utemeljitelj Della uvrstio se među najbogatije Amerikance. Ujedno izvršni direktor i predsjednik uprave, Dell već posjeduje oko 14 posto kompanije i namjerava zajedno s kolegama u upravi zadržati postojeći vlasnički udio.

Preostale će dionice otkupiti konzorcij koji će činiti sam Dell i njegov investicijski fond i Silver Lake. Otkup planiraju financirati kreditima četiriju banaka i dvije milijarde dolara kredita Microsofta, prenosi BBC.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙