FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici i dalje ipak u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 21. veljače 2013. (Hina) - I u srijedu je među investicijskim fondovima bilo više dobitnika. Tako je, po podacima iCapital-a, njih 49 ili 58,33 posto bilježilo dobitke dok ih je 35 odnosno 41,67 posto bilo gubitnika.

Među dioničkim investicijskim fondovima gubitnici su bili u većini. Naime, njih 22 su izgubila dok ih je 14 dobilo na vrijednosti. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,01 posto Ilirika BRIC fonda do čak 3,35 posto Ilirika Gold fonda. S duge su pak strane dobici bili u rasponu od 0,1 posto NFD Aureus New Europe fonda do 1,02 posto Ilirika Azijski tigar fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova pak bilo je tek nešto više dobitnika. Naime, nih 7 je dobilo dok ih je 6 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,15 posto HPB Global fonda do 0,99 posto OTP uravnoteženi fonda. S druge su se pak strane gubici rasporedili od 0,13 posto HPB Global fonda i PBZ Global fonda do 0,52 posto NFD Aureus Emerging Markets Balanced fonda.

Među obvezničkim fondovima vladala je proporcionalna podijeljenost na dobitnike i gubitnike. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,005 posto Capital One fonda do 0,04 posto Raiffeisen Bonds fonda. Gubici su se pak kretali u rasponu od 0,02 posto HI-conservative fonda do 0,36 posto PBZ Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili uglavnom s manjim dobicima no, bilo je i gubitnika. Tako su po 0,0001 posto na vrijednosti izgubili Erste Euro-Money fond te Raiffeisen euroCash fond. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,001 posto OTP euro novčani fonda do 0,01 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙