FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: gubitnici u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 14. veljače 2013. (Hina) - U srijedu je među investicijskim fondovima bilo nešto više gubitnika. Tako je, po podacima iCapital-a, njih 45 ili 53,57 posto bilježilo gubitke dok ih je 39 odnosno 46,43 posto bilo dobitnika.

Među dioničkim investicijskim fondovima gubitnici su bili u većini. Naime, njih 24 je izgubilo dok ih je 12 dobilo na vrijednosti. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,002 posto Ilirika BRIC fonda do 1,43 posto Ilirika Gold fonda. S duge su pak strane dobici bili u rasponu od 0,07 posto KD Energija fonda do 0,77 posto AC Rusija fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova pak gotovo svi su bilježili pad vrijednosti. Pritom je tek KD Balanced fond zabilježio rast vrijednosti od 0,12 posto. Ostali su se gubitnici raspodijelili u rasponu od 0,18 posto ICF Balanced fonda do 0,9 posto C-Premium (CEBA Balanced) fonda.

Među obvezničkim fondovima vladala je proporcionalna podijeljenost na dobitnike i gubitnike. Tako su se dobitnici kretali od 0,008 posto HI-conservative fonda do 0,13 posto OTP euro obveznički fonda. S druge su se pak strane gubitnici rasporedili od 0,01 posto Erste Bond fonda do 0,16 posto ZB bond fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su većinom uglavnom bili sa malim dobicima no, bilo je i gubitnika. Tako je vrijednost OTP euro novčani fonda pala 0,01 posto. Dobici su se pak kretali od 0,001 posto Platinum Cash fonda do 0,01 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙