FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici ipak u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 20. veljače 2013. (Hina) - U utorak je među investicijskim fondovima, ponovno, bilo više dobitnika. Tako je, po podacima iCapital-a, njih 56 ili 66,67 posto bilježilo dobitke dok ih je 26 odnosno 30,95 posto bilo gubitnika, dok je vrijednost dva fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima dobitnici su bili u većini. Naime, njih 21 je dobilo dok ih je 15 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobitnici kretali u rasponu od 0,04 posto Ilirika BRIC fonda do 1,15 posto HPB World Absolute Value - DJE fonda. S duge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,03 posto A1 fonda do 1,09 posto Ilirika Gold fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova pak vladala je podijeljenost. Naime, nih 7 je izgubilo dok ih je 6 dobilo na vrijednosti. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,06 posto Raiffeisen Prestige fonda do 0,46 posto ICF Balanced fonda. S druge su se pak strane dobitnici rasporedili u rasponu od 0,02 posto Allianz Portfolio fonda do 0,58 posto NFD Aureus Emerging Markets Balanced fonda.

Među obvezničkim fondovima pak prevladavali su dobitnici. Pritom su gubitke od 0,007 odnosno 0,19 posto zabilježili tek Erste Bond fond te ZB bond fond. Dobitnici su se pak kretali u rasponu od 0,01 posto PBZ Bond fonda do 0,03 posto OTP euro obveznički fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili uglavnom s manjim dobicima. Tek su se Raiffeisen Cash fond i Erste Euro-Money fond zadržali na vrijedostima od dana ranije. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0007 posto OTP euro novčani fonda do 0,01 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙