FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: prevladavali dobitnici

Autor: zpop
ZAGREB, 18. veljače 2013. (Hina) - U petak je među investicijskim fondovima bilo više dobitnika. Tako je, po podacima iCapital-a, njih 60 ili 71,43 posto bilježilo dobitke dok ih je 20 odnosno 23,81 posto bilo gubitnika. Pritom njih 4 nisu bilježila promijene vrijednosti.

Među dioničkim investicijskim fondovima dobitnici su bili u većini. Naime, njih 25 je dobilo dok ih je 11 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,01 posto HPB Titan fonda do 1,29 posto HPB World Absolute Value - DJE fonda. S duge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,05 posto PBZ I-Stock fonda do 1,35 posto Ilirika Gold fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova večina je bilježila rast vrijednosti. Pritom je njih 9 dobilo dok su ih 4 izgubila na vrijednosti. Dobici su se tako kretali u rasponu od 0,005 posto C-Premium (CEBA Balanced) fonda do 0,91 posto NFD Aureus Emerging Markets Balanced. Gubitnici su se pak raspodijelili u rasponu od 0,04 posto HPB Global fonda do 0,48 posto OTP uravnoteženi fonda.

I među obvezničkim fondovima prevladavali su dobitnici. Pritom je vrijednost HI-conservative i Raiffeisen Bonds fondova ostala nepromijenjena. Jedini pak gubitnik, s gubitkom od 0,01 posto, bio je tek PBZ Bond fond. Dobitnici su se pak kretali u rasponu od 0,005 C-Premium (CEBA Balanced) fonda do 0,91 posto NFD Aureus Emerging Markets Balanced fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su većinom uglavnom bili sa malim dobicima no, bilo je i gubitnika. Nime, vrijednost Erste Euro-Money fonda pala je 0,0001 posto. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0001 posto Erste Money fonda do 0,01 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙