FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za petak, 15. veljače

Autor: uand
ZAGREB, 15. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 15. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Sabor bi na kraju ovotjednog zasjedanja, između dviju kandidatkinja trebao izabrati novu pučku pravobraniteljicu. Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav zastupnicima predlaže da pravobraniteljicu izaberu između ravnateljice Pravosudne akademije Ivane Goranić i predstojnice ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Lore Vidović (9,30 sati, Hrvatski sabor).

VARAŽDIN - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjelovat će na proslavi 22 godine SDP-a Varaždinske županije te će se obratiti nazočnima na svečanosti (18 sati, hotel Turist).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko nazočiti na obilježavanju 23. obljetnice područne organizacije HDZ-a Peščenica - Žitnjak (18 sati, Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a). Osim predsjednika stranke Karamarka, nazočnima će se obratiti i kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu Margareta Mađerić.

AGREB - Svečano zatvaranje Twinning Light projekta "Jačanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) za prevenciju kriminaliteta" čiji je cilj bio jačanje kapaciteta MUP-a u području prevencije kriminaliteta, usklađivanje s europskim standardima te usvajanje najboljih europskih iskustava (11 sati, amfiteatat Ravnateljstva policije). Projekt je financiran unutar EU IPA 2008 programa za Republiku Hrvatsku, trajao je osam mjeseci, a njegova vrijednost iznosi 200 tisuća eura. Na svečanosti zatvaranja projekta o ostvarenim rezultatima govorit će šef Odjela za provedbu projekata 1, Delegacije EU u Hrvatskoj Luigi Mario Barile, zamjenik predsjednika policije Baden-Württemberg Gerhard Klotter, zamjenik hrvatskog ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, voditelj projekta države članice Joachim Schneider i voditeljica projekta za Hrvatsku Sandra Veber.

DARUVAR - Ministar obrane Ante Kotromanović posjetit će Grad Daruvar i vojno skladišni kompleks "Hrvatski ždral" u Doljanima, te se sastati s daruvarskim gradonačelnikom Daliborom Rohlikom. Po završetku sastanka ministra Kotromanovića i gradonačelnika Rohlika predviđene su izjave za medije (10,30 sati, Gradska uprava Grada Daruvara).

ZAGREB - Hrvatska narodna banka u suradnji s Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) organizira konferenciju "Međunarodna konkurentnost i poslovna privlačnost Hrvatske". Konferencija je zamišljena kao razmjena spoznaja, iskustava i prijedloga predstavnika međunarodnih institucija, tijela vlasti te privatnog i javnog gospodarskog sektora o rješenjima kojima bi se unaprijedilo investicijsko okružje i konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Posebno će biti riječi o potrebnim strukturnim promjenama i poticanju inozemnih izravnih ulaganja u djelatnosti u kojima se jača izvoz i ublažava uvozna ovisnost (10,30 sati, sjedište HNB-a).

ZAGREB - Ministar poduzetništva i obrta predstavit će gospodarstvenicima i predstavnicima regionalnih razvojnih agencija mjere iz programa Poduzetnički impuls za 2013. godinu (10 sati, Ministarstvo poduzetništva i obrta).

ZAGREB - Prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu tema je okruglog stola kojeg organizira Zbor agrarnih novinara Hrvatskog novinarskog društva. O prijedlogu novog zakona o poljoprivrednom zemljištu raspravljat će predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za poljoprivredno zemljište te strukovnih i seljačkih udruga (14 sati, Novinarski dom).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj će biti objavljene informacije vezane za pripremu i provedbu organizacije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Srbije koja će se odigrati 22. ožujka u Zagrebu (12 sati).

ZAPREŠIĆ - Utakmica 20. kola Prve HNL između Intera iz Zaprešića i Zadra (17 sati, ŠRC Zaprešić).

SPLIT - Utakmica 20. kola Prve HNL između Splita i Zagreba (17 sati, Park mladeži).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙