FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za subotu, 2. veljače

Autor: ikut
ZAGREB, 2. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za subotu, 2. veljače koje ćemo popratiti fotografijama

DUBROVNIK - Dan uoči blagdana Sv. Vlaha, na Kandeloru (Svijećnicu), svečano se otvara 1041. festa tog dubrovačkog zaštitnika. Na svečanoj sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko (11 sati, Gradsko kazalište Marina Držića). Festu sv. Vlaha otvorit će dubrovački biskup Mate Uzinić, prema tradicionalnoj ceremoniji koja počinje čitanjem Lausa (15,30 sati, ispred crkve sv. Vlaha). Rektor crkve sv. Vlaha mons. Toma Lučić pročitat će pozdrave pristigle Dubrovčanima, a ovogodišnji festanjuli kapetan Stijepo Brailo i obrtnik Antun Skurić će na Orlandov stup podignuti barjak sv. Vlaha. Svečana večernja u katedrali Gospe Velike počinje u 17,30 sati, a nakon toga slijedi koncert katedralnih zborova.

VUKOVAR - U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, na parkiralištu hotela "Dunav" nedaleko gradskog središta, održat će se prosvjedni skup "Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici" protiv uvođenja dvojezičnosti u tome gradu. Na prosvjedni skup, koji će početi simbolično u 12,05 sati, osim Vukovaraca, pozvani su članovi braniteljskih udruga i pripadnici ratnih postrojba Hrvatske vojske te umirovljeni generali HV-a. U Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara očekuju da će se prosvjedu, s kojega će se Vladi RH i Hrvatskom saboru uputiti zahtjev za moratorij na uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, odazvati između 15 i 20 tisuća

prosvjednika.

OSIJEK - Osječko-baranjska županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke organizira konferenciju za novinare na temu "Zemlja velikima i bogatima, mali u socijalu!", na kojoj će čelništvo te stranke govoriti o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem i rasprodaji javnog dobra (10 sati, Trg Ante Starčevića, a u slučaju lošeg vremena u prostorijama HSS-a, Europske avenije 10/I).

ZAGREB - Utakmica 20. kola regionalne košarkaške ABA lige, Cibona - Budućnost (17 sati).

ZADAR - Utakmica 20. kola regionalne košarkaške ABA lige, Zadar - Široki (19 sati).

Dežurni na desku FaH-a: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙