FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 5. veljače

Autor: uand
ZAGREB, 5. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 5. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje će nastaviti raspravom o prijedlogu novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu u prvom čitanju, kojim Vlada namjerava zabraniti prodaju tog zemljišta te stati na kraj neadekvatnom korištenju zemljišta i nedisciplini u njegovoj prenamjeni. Prihvati li Sabor predloženi zakon, u Hrvatskoj će se ubuduće moći prodavati isključivo privatno zemljište, no ni to zemljište u idućih sedam godina neće moći kupovati stranci, budući da je takav moratorij ispregovaran s Europskom unijom (9,30 sati, Hrvatski sabor).

GAŠINCI/ĐAKOVO - Načelnik Glavnog stožera OS RH, general pukovnik Drago Lovrić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić nazočiti će, završnom prikazu redovne godišnje vježbe „Hrvatski ponos13/1“ na vojnom poligonu Gašinci (11 sati). Vježba "Hrvatski ponos 13/1“ završni je dio preduputne obuke 21. hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u misiji ISAF u Afganistanu, a u čijem sastavu se nalazi i 33 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore. Riječ je o redovitoj godišnjoj vježbi koja predstavlja završni dio priprema i ocjenjivanje spremnosti hrvatskoga kontingenta uoči odlaska u misiju ISAF u Afganistanu.

ZAGREB - U nastavku suđenja u slučaju Fimi media na Županijskom sudu trebali bi svjedočiti Mario Zubović i Jerko Rošin, dvojica bivših HDZ-ovih saborskih zastupnika i prijatelja bivšeg premijera i čelnika te stranke Ive Sanadera kojega se tereti da je s ostalim optuženima novcem državnih institucija i poduzeća punio crni fond HDZ-a koji je kao pravna osoba također na optuženičkoj klupi (9,30 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS na kojoj će govoriti Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i Vladimir Ferdelji, nezavisni kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba koji će Ustavnom sudu podnijeti Prijedlog za ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona te Zahtjev za promjenom Zakona Vladi RH i Ministarstvu financija (11,30 sati, prostorije HSLS-a).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙