FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 14. veljače

Autor: uand
ZAGREB, 14. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 14. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Plesnim protestom građani Zagreba pridružit će se do sada najvećoj globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama "Milijarda ustaje" ("One billion rising"), nazvanoj po broju zlostavljanih žena u svijetu. Tom programu nazočit će i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je jedan od članova Mreže utjecajnih muškaraca posvećene borbi protiv nasilja nad ženama, koju je osnovao Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Predsjednik Josipović obratit će se nazočnima (15 sati, Glazbeni paviljon). "Plesni ustanak" organiziraju Centar za Ženske studije Zagreb, Centar za žene žrtve rata, K-zona, Ženska soba, Savez udruga osoba s invaliditetom Hrvatske i agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj, a kampanji će se priključiti brojne osobe iz javnog života. Kampanja "Milijarda ustaje" odvijat će se simultano u više od 150 zemalja, a u Hrvatskoj će se plesom "protestirati" u Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu, Zadru, Krapini, Šibeniku, Čakovcu, Sisku, Kutini, Puli, Križevcima, Slatini, Karlovcu, Virovitici i Koprivnici.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori). Na dnevnom redu je, uz ostalo, prijedlog zakona o tržištu plina, izmjene Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, izmjene Zakona o izborima zastupnika iz Republike Hrvatske u Europski parlament, te prijedlog zaključka u vezi s obvezujućom ponudom za kupnju dionica Brodograđevne industrije 3. Maj.

ZAGREB - Hrvatski će sabor u nastavku zasjedanja razmotriti konačni prijedlog zakona o pravu na pristup informacijama, kojim se predlaže uspostavljanje neovisnog tijela - povjerenika za informiranje koji bi pokrivao područje 'prava na pristup informacijama'. Povjerenik će, po tom prijedlogu, imati žalbenu, savjetodavnu, nadzornu i inspekcijsku te prekršajnu funkciju. Riječ je o zakonu važnom za slobodu informiranja koji bi trebao spriječiti tijela javne vlasti da građanima taje informacije koje ne bi smjele biti nedostupne. Sabor bi trebao raspraviti i konačni tekst zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, po kojemu će se skratiti rokovi za prikupljanje donacija za izborne kampanje (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - U organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske održat će se svečanost predstavljanja twinning projekta "Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima", financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2010. (11,30 sati, Mala vijećnica Hrvatskog sabora).

ZAGREB - Svečanom dodjelom "Nagrada VAM", koja se dodjeljuje građanima koji su osobnim djelovanjem pridonijeli borbi protiv raka dojke, afirmaciji borbe protiv raka dojke u društvu, prevenciji te zloćudne bolesti kao i podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke - udruga "Sve za nju!" ujedno će obilježiti i svoje petogodišnje djelovanje (12 sati, zagrebačka Gradska skupština). Nagrada se dodjeljuje u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu Udruge "Sve za nju!" Vesnu Andrijević - Matovac. Proslavi će nazočna biti i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te će dodijeliti nagradu "Vesna Andijević Matovac – VAM" za 2012. godinu. Prema najavama organizatora, dodjeli bi, uz ostale, trebali nazočiti i ministar zdravlja Rajko Ostojić, ministar branitelja Predrag Matić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.

ZAGREB - Konferencija za novinare, na kojoj će zagrebački Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) predstaviti kandidatkinju HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima. Kandidatkinja je zastupnica HDZ-a u Gradskoj skupštini i predsjednica Kluba gradskih zastupnika Margareta Mađerić (11,30 sati, prostorije GO HDZ-a).

RIJEKA - Konferencija za novinare Hrvatskih laburista na temu štetne posljedice Zakona o strateškim investicijama, poreza na nekretnine i minimalne plaće (11 sati, prostorije stranke). Na konferenciji će govoriti predsjednik stranke Dragutin Lesar i predsjednik Primorsko-goranske podružnice Mladen Pleše, a prisustvovat će i kandidat za gradonačelnika Rijeke Predrag Šustar te kandidat za župana PGŽ, Hrvoje Maračić.

ZAGREB - U povodu predstavljanja dvadeset i pet godina 'Zlatke' - popularne strip junakinje animatora i urednika Krešimira Zimonića, u Kući za ljude i umjetnost Lauba bit će održana promocija knjige "Zlatka" i predpremijerna projekcija filma "Zlatkine žute minute" te postavljena izložba tabli (20 sati, Lauba). O knjizi i stripu, osim autora govoriti će pisac i autor stripova Darko Macan te filmolog Nikica Gilić.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙