FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 9., do ponedjeljka, 11. veljače

Autor: smar
ZAGREB, 8. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 9. veljače, za nedjelju, 10. veljače i za ponedjeljak, 11. veljače:

Subota, 9. veljače

--------------------------------------------------

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke prava (HSP) Zagrebačke županije na temu "Početak kraja HSP dr. Ante Starčević u Zagrebačkoj županiji" te aktualne političke situacije (11 sati, prostorije HSP-a, Primorska 5/II). Konferenciji će nazočiti i predsjednik HSP-a Daniel Srb, glavna tajnica HSP-a i povjerenica za Zagrebačku županiju Mirela Bušljeta Fele te, kako je najavljeno, predsjednici podružnica i vijećnici HSP-a dr. Ante Starčević.

ZAGREB - Izborna konvencija Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" (11 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavog 1). Predstavnici medija mogu nazočiti izbornoj konvenciji za vrijeme pozdravnih govora gostiju.

Nedjelja, 10. veljače

-------------------------------------------------------

ZAGREB - Središnje euharistijsko slavlje u čast blaženog Alojzija Stepinca, na blaženikov spomendan, predvodit će u zagrebačkoj katedrali zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (19 sati).

DUBROVNIK - U povodu zatvaranja feste sv. Vlaha, na Gorici sv. Vlaha svečanu misu s propovijedi predvodit će beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar (9 sati). Nakon povratka hodočasnika u grad u 12 sati, festanjuli će, uz himnu sv. Vlaha, spustiti barjak sv. Vlaha s Orlandova stupa te, uz državnu himnu, podići zastavu Republike Hrvatske.

Ponedjeljak, 11. veljače

-------------------------------------------------------------

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana bolesnika ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavit će informativni letak "Pacijent u središtu bolničkog sustava" (11 sati, Multimedijski centar KBC-a Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29, zgrada Škole za medicinske sestre, pokraj kolnog ulaza u krug bolnice, I kat). Informativni letak namijenjen je pacijentima na bolničkom liječenju, a Ministarstvo zdravlja izradilo ga je u suradnji s Koalicijom udruga u zdravstvu i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Dio letka je upitnik o zadovoljstvu pacijenata odjelom na kojem su boravili, koji će moći anonimno popuniti i ostaviti na označenom mjestu prilikom odlaska iz bolnice. Uz ministra zdravlja Rajka Ostojića, na predstavljanju letka će govoriti ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga, predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu Mensura Dražić i ravnateljica KBC-a Sestre milosrdnice Vesna Šerić. Nakon predstavljanja u Multimedijskom centru, ministar i sudionici obići će Zavod za endokrinologiju, dijabetes i metaboličke bolesti.

ZAGREB - Konferencija za novinare Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne politike na temu "Ministre Ostojiću, sindikati u zdravstvu vole svoju državu, a volite li ju vi?". Na konferenciji će govoriti predsjednica sindikata Spomenka Avberšek i odvjetnik Denis Bajs koji je zastupao taj sindikat u tužbi protiv Vlade.

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Petra Selema i bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primoraca na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje u slučaju Fimi medija. Jerko Rošin, bivši HDZ-ov zastupnik i prijatelj optuženog bivšeg premijera Ive Sanadera na posljednjem je ročištu posvjedočio da je Selem bio u "splitskom krugu" Sanaderovih prijatelja (9,30 sati, Zrinjevac 5).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙