FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak 8. veljače

Autor: aspa
ZAGREB, 7. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak 8. veljače:

ZAGREB - Nastavak 7. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 2).

ZAGREB - Obilježavanju 20. obljetnice održavanja prvih lokalnih izbora nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović, koji će se i obratiti nazočnima. Obilježavanje organiziraju Udruga gradova u RH, Udruga općina u RH i Hrvatska zajednica županija (11 sati, Hotel "Sheraton Zagreb", Kneza Borne 2).

ZAGREB - U Ministarstvu zaštite okoliša i prirode bit će predstavljeno šest projekata Državnog zavoda za zaštitu prirode i potpisat će se ugovor o njihovu financiranju. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je 1.686.000 kuna za sufinanciranje tih projekata kojima će se osigurati zaštita pojedinih vrsta i unaprjeđenje aktivnosti na području zaštite prirode. Na predstavljanju će biti ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, direktor Fonda Dinko Polić i ravnatelj Zavoda Matija Franković (10,30 sati, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Republike Austrije 14).

BOROVO - Ministarstvo branitelja organizira tribinu posvećenu nestalim osobama u Domovinskom ratu, a prisutnima će se obratiti ministar branitelja Predrag Matić, saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac te načelnik Općine Borovo Rado Bosić (19 sati, Kulturni centar).

ZAGREB - Dr. Judith Reisman, redatelj Tim Tate i organizatori njihova posjeta Hrvatskoj na konferenciji za novinare u hotelu Sheraton govorit će o nastupima i održanim predavanjima, a odvjetnički tim će objaviti pokretanje tužbe protiv određenih medija u Hrvatskoj (11 sati, Kneza Borne 2). U ime udruge Vigilare, koja je organizirala posjet dr. Judith Reisman, govorit će Krešimir Miletić. O pokretanju tužbe govorit će odvjetnici Zvonimir Hodak i Tanja Vranjican Đerek.

SPLIT - U Palači Milesi bit će otvorena izložba slika Matka Trebotića "Krhotine otoka - 2012". Otvorit će je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić (19 sati, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu HAZU-a, dvorana na drugom katu, Palača Milesi, Trg braće Radića 7). Izložba ostaje otvorena do 10. ožujka

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xaš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙