FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade

Autor: aper
ZAGREB, 6. veljače 2013. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu današnje sjednice prihvatila Treće izvješće o provedbi Revidiranog akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podatakapredmetno Izvješće je klasificirano oznakom „ograničeno“, navodi se u priopćenju.

Glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske Vlada je dala suglasnost za zastupanje Republike Hrvatske.

U dva predmeta Vlada je dala suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za predlaganje prijateljskog rješenja spora, a u opriopćenju se navodi kako je na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora klasificirani podatak.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Utvrđeni su prijedlozi za imenovanje članova Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni na donošenje u Hrvatski sabor. Za članove Upravnog odbora Zaklade predlažu se Dario Vretenar, Dragan Poljak, Stipan Jonjić, Pavao Rudan, Dean Ajduković, Ljiljana Marks i Helena Sablić Tomić.

Razriješen je dosadašnji član hrvatskog izaslanstva Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Nikola Mendrila, a Igor Butorac imenovan je novim članom, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙