FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni inspektorat donio "Antikorupcijski program"

Autor: aper
ZAGREB, 1. veljače 2013. (Hina) - Državni inspektorat donio je „Antikorupcijski program“ i pripadajući Akcijski plan za suzbijanje korupcije za razdoblje 2013. - 2015. godine, priopćeno je danas iz Državnog inspektorata RH.

Taj dokument obvezuje svakog službenika Državnog inspektorata da u obavljanju poslova poštuje pravne procedure, načela i ograničenja, koja će omogućiti svakoj pravnoj ili fizičkoj osobi, čija su prava povrijeđena u nekom od upravnih područja u nadležnosti Državnog inspektorata, da ima pristup pravnim sredstvima kojima će zaštiti svoja prava, navodi se u priopćenju.

Antikorupcijski program i Akcijski plan za suzbijanje korupcije doneseni su na temelju dokumenata - „Strategija suzbijanja korupcije“, „Program Vlade RH za mandat 2011. - 2015.“ i „Akcijski plan uz Strategiju suzbijanja korupcije“, a sukladno nacionalnoj strategiji te ciljevima definiranim u Strateškom planu Državnog inspektorata 2012. - 2014. godine.

Državni inspektorat "Antikorupcijski program" je donio radi prevencije budući da je prepoznat rizik mogućih koruptivnih radnji zbog prirode inspekcijskih poslova službenike inspektorata, te zbog definiranja alata i mjera kojima će se smanjiti i suzbiti okolnosti koje mogu dovesti do korupcije, ističe se u priopćenju.

Kontrolni mehanizmi uspostavljaju se na svim razinama.

U dvogodišnjem razdoblju Državni inspektorat će provesti ukupno 18 mjera radi prevencije, otklanjanja mogućih uzroka korupcije i nedostataka koji joj pogoduju unutar vlastitog sustava i u odnosu na okolinu.

Antikorupcijski program i na temelju njega izrađen Akcijski plan oslanjaju se na usvojene poslovne procese (upravljači procesi, procesi inspekcijskog nadzora i procesi potpore) koji se već primjenjuju u Državnom inspektoratu, a koji definiraju jedinstveno postupanje svih djelatnika u izvršavanju svojih poslova, što je također preduvjet za sprječavanje korupcije na svim razinama, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙