FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

TORINO

Hrvatska teniska reprezentacija povela je sa 1-0 protiv Italije u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu zahvaljujući pobjedi Marina Čilića protiv Paola Lorenzija od 6-1, 6-7 (6), 4-6, 6-3, 6-2 nakon tri sata i 43 minuta igre.

Čilić je odlično otvorio susret, te riješio prvi set u svoju korist sa 6-1 za 32 minute igre. U svakom Lorenzijevom servis-gemu imao je priliku za "break", a u tome je dva puta i uspio.No, u drugom setu situacija na terenu se prilično promijenila. Lorenzi je bio mnogo sigurniji na vlastitom početnom udarcu, a prijetio je i na Čilićevom servisu. Tako je naš igrač u šestom gemu morao spašavati 0-40, da bi u 10. gemu spasio i prvu Lorenzijevu set-loptu. U "tie-breaku" Lorenzi je poveo sa 6-3, Čilić je uspio spasiti još tri set-lopte i stići do poravnanja na 6-6, ali je na petu setl-loptu Talijana promašio lagani forehand i tako mu praktički darovao izjednačenje.Početak trećeg seta bio je još slabiji za našeg najboljeg igrača koji je u prvoj igri serijom pogrešaka izgubio servis iako je imao 40-0. U toj je igri Čilić ubacio samo jedan od osam prvih servisa. Iako je do kraja trećeg seta imao tri prilike za povratak izgubljenog servisa, Čilić u najvažnijim trenucima nije odigrao na potrebnoj razini, pa je Lorenzi treći set riješio u svoju korist sa 6-4.

Četvrti set Čilić je odigrao vrhunski, osvojio je 20 od 22 poena na svoj početni udarac, dok je konstantno prijetio na Lorenzijev. U šestoj je igri propustio 0-40 i još jednu prednost, ali je u osmoj stigao do novih 0-40 koje je uspio pretvoriti u "break" za vodstvo 5-3. Potom je sigurno odservirao za 6-3 i još jednom poravnao rezultat.U petom je setu do izražaja došla veća kvaliteta Čilića u odnosu na Lorenzija. Naš je tenisač dva puta oduzimao servis Talijanu, prvi put za 2-1, drugi put za 5-2 i napokon slomio otpor 61. igrača svijeta.Susret između Italije i Hrvatske trebali su otvoriti Čilić i drugi talijanski igrač Fabio Fognini, no Fognini je zbog bolesti odustao, te ga je u posljednji trenutak zamijenio Lorenzi.U drugom susretu igrat će najbolje rangirani talijanski igrač Andreas Seppi i Ivan Dodig. Za subotnji dvoboj parova prijavljeni su Bolelli i Lorenzi protiv Mektića i Pavića, ali izbornici izbornici Željko Krajan i Corrado Barazzutt imaju pravo promijeniti nominaciju do sat vremena prije početka meča.

U međusobnim susretima Hrvatska protiv Italije u Davis Cupu vodi 2-0: prvi put uspješnija je bila 2001. na zemlji u Rimu, a potom je, također rezultatom 3-2, slavila u Dubrovniku 2008. godine.

ZAGREB

Najbolji hrvatski rukometaš u prošloj godini Ivan Čupić danas je uspješno operiran u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion, priopćeno je iz Hrvatskog rukometnog saveza. Operacija je trajala oko 70 minuta, a obavio ju je prof.dr.sc. Nikola Čičak.Čupić je teško ozlijedio rame u posljednjim trenucima utakmice za broncu sa Slovenijom na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj. "Operacija je tehnički bila malo zahtjevnija jer je to Ivanu već druga operacija na istom ramenu, a prva je operacija bila obavljena 2011. u Njemačkoj. Kod Ivana je došlo do iščašenja ramena i oštećenja ligamenata uz prijelom prednjeg dijela lopatice. Rame je zbog toga nestabilno te se operacija morala obaviti, a čak i da nije sportaš rame bi se moralo operirati, jer je riječ o takvom oštećenju koje zahtijeva stabilizaciju ramena. Stabilizacija je napravljena tehnikom koštanog bloka koji je fiksiran na lopaticu s dva vijka", kazao je dr. Čičak. On je dodao kako je operacija je prošla uredno, Ivan se dobro oporavlja, dok se njegov povratak na teren očekuje se za tri mjeseca.

ZAGREB

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je istaknuo da je prodaja 18-godišnjeg Matea Kovačića u milanski Inter bio dobar posao koji će klubu osigurati dodatnu stabilnost u predstojećem razdoblju. "Dinamo će dobiti fiksnih 13 milijuna eura, te bonus od dva milijuna ako Inter izbori Ligu prvaka ove sezone, a to je izvjesno. Znači Dinamo će dobiti 15 milijuna eura, a Kovačić je sa 18 godina riješio egzistenciju, jer će za četiri i pol godine zaraditi 10 milijuna eura. Svi članovi Izvršnog odbora Dinama dali su pristanak za ovaj transfer, i bilo bi neodgovorno da smo odbili ponudu Intera. Također, treba znati da je Inter pokušao angažirati Kovačića kad mu je bilo samo 13 godina i to za 700.000 eura, ali ja sam ga uspio dovesti u Dinamo. Za njega nam je Manchester City nudio 11 milijuna eura, Tottenham 10, ali sve sam to odbio", rekao je Mamić na konferenciji za novinare.

ZAGREB

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas nakon sjednice Vlade da se mora naći načina oporezivanja transfera nogometaša. "U raspravi je zakon o udrugama u kojem bi trebalo napraviti razliku po kojoj sportske udruge poput Dinama, koji ostvaruje tako velike profite prodajom igrača, ne mogu biti jednake udrugama ljubitelja ptica pjevica", rekao je Jovanović odgovarajući na pitanje o transferima nogometaša. Povod za to novinarsko pitanje bio je transfer 18-godišnjeg nogometaša zagrebačkog Dinama Matea Kovačića u milanski Inter, vrijedan 15 milijuna eura. "Mora se uvesti reda i pronaći način da se transferi oporezuju", ustvrdio je Jovanović. Dodao je kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pri kraju ustrojavanja sportske inspekcije koja će odrađivati svoj dio posla, ali dio posla moraju odraditi i Ministarstvo financija i Porezna uprava.

"Budemo li zajedno i uporno radili, doći ćemo do rješenja koje će spriječiti izigravanje sustava", zaključio je Jovanović ističući da je apsolutno zagovornik poreza na transfere.

ASTANA

Kazahstanska teniska reprezentacija povela je sa 2-0 protiv Austrije u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Astani.Kazahstan su do velike prednosti nakon prvog dana doveli Andrej Golubev koji je svladao Andreasa Haider-Maurera sa 7-6 (2), 6-3, 7-6 (5), te Jevgenij Koroljev 7-6 (4), 6-3, 6-2 pobjedom protiv Juergena Melzera.Kazahstanu je za prolazak u četvrtfinale dovoljan još jedan bod iz preostala tri dvoboja.

Pobjednik susreta Kazahstan - Austrija u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Švicarska - Češka.

RIM

Talijanska agenija za povrat poraza u petak je demantirala odvjetnika slavnog argentinskog nogometaša Diega Maradone o tome kako mu je oprošten porezni dug od 37,2 milijuna eura iz vremena njegova igranja za Napoli u 80-im godinama prošlog stoljeća."Središnja porezna komisija nije anulirala dug koji gospodin Diego Maradona ima prema talijanskim vlastima", objavila je agencija i tako demantirala Maradonina odvjetnika Angela Pisanija koji je za talijansku televiziju izjavio kako je njegovu klijentu oprošten dug."Diego Maradona može se vratiti u Italiju kao slobodan čovjek. Oslobođen je poreznog duga jer nikada niti nije izbjegavao plaćati porez. Rekao je kako će se vratiti grad Napulj i pozdraviti njegove stanovnike", izjavio je u petak njegov odvjetnik.Maradonu je talijanski sud 2005. osudio zbog porezne prijevare te je morao platiti 37,2 milijuna eura, od čega je 23,5 kamata.

Međutim, talijansko je pravosuđe odlučilo 3. studenog 2011. vratiti cijeli slučaj na nulu zbog "proceduralnih pogrešaka".

Svjetski prvak iz 1986. s Argentinom, Maradona je zabio 115 golova u 259 utakmica od 1984. do 1991. za Napoli gdje ga još uvijek obožavaju. S njim je Napoli osvojio jedina dva naslova prvaka Italije 1987. i 1990.

ROUEN

Francuska teniska reprezentacija povela je sa 2-0 protiv Izraela u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa koji se igra u Rouenu. Francuze su do sigurnog vodstva doveli Jo-Wilfried Tsonga svladavši Amira Weintrauba sa 6-3, 6-3, 4-6, 7-5 i Richard Gasquet koji je svladao Dudija Selu sa 6-3, 6-2, 6-2.Francuzima je za prolazak u četvrtfinale potreban još jedan bod iz preostala tri susreta.

U četvrtfinalu će pobjednik dvoboja Francuska - Izrael igrati protiv boljeg iz dvoboja Argentina - Njemačka.

LAUSANNE

Nakon prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa Švicarska i branitelj naslova Češka u Lauseanni igraju 1-1.

Švicarsku je u vodstvo doveo Stanislas Wawrinka koji je bio bolji od Lukaša Rosola sa 6-4, 6-3, 6-4, a poravnao je Tomaš Berdych svladavši Henrija Laaksonena sa 6-3, 6-2, 6-7 (5), 6-1.Pobjednik susreta Švicarska - Češka će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Kazahstan - Austrija.

CHARLEROI

Srpski tenisači poveli su u gostima kod Belgije s 2:0 nakon prvoga dana meča 1. kola Svjetske skupine u Charleroiu. Srbi su očekivano došli do dvije pobjede, iako su imali podosta sreće u prvom dvoboju u kojem je David Goffin propustio vodstvo od 2:0 u setovima i servis za meč kod 5:4 u trećem protiv Viktora Troickog. Troicki je ipak dobio taj dvoboj s 1:6, 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, 6:4, da bi u drugom susretu dana Novak Đoković lako došao do pobjede protiv Oliviera Rochusa s 6:3, 6:2, 6:2.

MOSKVA

Drugoplasirana momčad Ruske lige Anži iz Mahačkale kupila je od ukrajinskoga Šahtara Brazilca Wiliana, stoji na web-stranici Anžija. Wilian je najbolji igrač Šahtara i očekivalo se da će u lipnju prijeći u neki vrhunski europski klub, no on se odlučio za Rusiju i Anži. Šahtar je prihvatio ponudu od 35 milijuna eura iz Mahačkale, a Wilian (24) će navodno zarađivati oko 3 milijuna eura po sezoni. Inače, Anži je ranije prodao braniča Sambu za 12.5 milijuna eura u engleski QPR.Šahtar, za koji igraju Darijo Srna i Eduardo, će tako biti jako oslabljen u osmini finala Lige prvaka, dok je Anži sada najveći favorit za osvajanje naslova prvaka u Rusiji.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙