FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 22. siječnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan objavio je sastav za susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Italije u Torinu od 1. do 3. veljače.Hrvatsku će predvoditi 14. tenisač svijeta Marin Čilić, te Ivan Dodig koji se nalazi na 74. mjestu. Pozvani su i Antonio Veić, 132. na svijetu, te prvi put Mate Pavić koji se nalazi na 370. mjestu.Talijanski izbornik Corrado Barazzutti pozvao je 23. tenisača svijeta Andreasa Seppija, te Fabija Fogninija (47), Paola Lorenzija (59) i Simonea Bolellija (80).Susret Italije i Hrvatske na rasporedu je od 1. do 3. veljače u torinskoj dvorani Palavela, a igrat će se na zemljanoj podlozi. Pobjeda vodi u četvrtfinale Svjetske skupine, odnosno na boljeg iz susreta Kanada - Španjolska.

VIGO/ZAGREB

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić karijeru će nastaviti u španjolskom prvoligašu Celti iz Viga, stoji na web-stranici Celte. Pranjić (32) u Vigo dolazi kao igrač lisabonskog Sportinga na šestomjesečnoj posudbi, ali s opcijom otkupa ugovora s Portugalcima. Na web-stranici Celte stoji da će Pranjić "donijeti potrebno iskustvo u momčad, s obzirom da se radi o prokušanom internacionalcu koji je igrao u velikom broju europskih klubova". Pranjić je za Sporting ove sezone odigrao 18 utakmica, a za hrvatsku reprezentaciju ima 45 nastupa. U bogatoj karijeri koju je započeo u našičkom NAŠK-u, a nastavio u Osijeku, Pranjić je nastupao i za zagrebački Dinamo, Hereenveen i minhenski Bayern.

BEOGRAD

Vratar nogometne reprezentacije Srbije, idućeg hrvatskog suparnika u kvalifikacijama za SP 2014., Vladimir Stojković poručio je u razgovoru za dnevni list Alo kako bi protiv 'vatrenih' branio i ozlijeđen."Živim za takve utakmice, takvi okršaji prepuni su motiva," kazao je Stojković iza kojeg je ozljeda ključne kosti. Na pitanje može li Srbija iznenaditi u Maksimiru, Stojković je poručio: "Zašto ne ? Slažem se da je Hrvatska favorit. Domaćini je, duže igra zajedno, ima formiranu ekipu, a sudjelovala je na svim važnim natjecanjima, ali to ništa ne znači. U Zagreb dolazimo po pobjedu, imamo mladu i talentiranu ekipu."U nastavku intervju, Stojković je poručio kako je svjestan činjenice da će uoči utakmice pritisak biti ogroman, ali i kako nema problema s time. "Tenzije u medijima će krenuti barem desetak dana ranije. Međutim, ja nemam nikakav problem s pritiskom, spreman sam".Stojković se osvrnuo i na dosadašnja iskustva u utakmicama s Hrvatskom. "Branio sam 2005. za mladu reprezentaciju SCG protiv Hrvatske na Marakani kada smo pobijedili 3:1 i otišli na Europsko prvenstvo. Ponavljam, u Zagrebu ćemo pružiti maksimum kako bi upisali pobjedu i vratili se u život," zaključio je Stojković.

SOFIJA

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković, koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, treća je u izboru za najboljeg sportaša Balkana 2012. kojeg je organizirala bugarska novinska agencija BTA, dok je titulu najboljeg odnio srpski tenisač Novak Đoković.Druga je u izboru agencije BTA turska atletičarka Asli Cakir Alptekin koja je na olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju na 1.500 m.U izboru sudjeluju sportski novinari novinskih agencija iz zemalja s područja Balkana - Bugarske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Turske.

MELBOURNE

Rezultati teniskog Grand Slam turnira Australian Opena:

TENISAČICE, četvrtfinale -

Li Na (Kina/6) - Agnieszka Radwanska (POLJ/4) 7-5, 6-3

Marija Šarapova (RUS/2) - Ekaterina Makarova (RUS/19) 6-2, 6-2

TENISAČI, četvrtfinale -

Novak Đoković (SRB/1) - Tomas Berdych (Češ/5) 6-1, 4-6, 6-1, 6-4

David Ferrer (Špa/4) - Nicolas Almagro (Špa/10) 4-6, 4-6, 7-5, 7-6 (4), 6-2

ZAGREB

Na Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju koje sutra počinje u Zagrebu nastupit će svi klizači koji nešto znače u Europi, izjavila je u utorak na konferenciji za novinare predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i čelnica organizacijskog odbora EP-a Morana Paliković Gruden. "Želimo pokazati da Zagreb nije samo grad koji voli sport, nego grad koji voli umjetničko klizanje. Klizanje je u Zagrebu prisutno već 130 godina", dodala je. Zagrebu je ovo četvrto domaćinstvo EP-u u umjetničkom klizanju nakon 1974., 1979. i 2008. godine.Dodala je i da su unatoč poteškoćama u prometu koje su uzrokovale vremenske neprilike u Hrvatskoj, ali i u Europi, svi natjecatelji stigli u Zagreb. Prvenstvo je na današnjoj konferenciji za novinare najavio i sedmerostruki europski prvak Rus Jevgenij Pljušenko koji je najavio da će u Zagrebu pokušati osvojiti još jedan naslov.

"Ja sam sebi najveći suparnik. Ne želim se natjecati s drugim klizačima, nego sa sobom. Imam 20 godina iskustva i znam kako se natjecati, a svima ostalima želim sreću", rekao je Pljušenko dodajući da ovo natjecanje smatra testom za iduću godinu kada želi nastupiti na svojim četvrtim olimpijskim igrama koje se održavaju u Sočiju. "Želim klizati novi program, ovo mi je priprema za iduću godinu. Želim ostvariti rekord i nastupiti na četvrtim olimpijskim igrama", rekao je ruski klizač. Na ovom EP-u nastupit će 30 klizača, 35 klizačica, 15 sportskih te 28 plesnih parova iz 34 europske zemlje, a Hrvatsku će predstavljati 20-godišnja Mirna Librić. Najveća zvijezda u Zagrebu je aktualna europska i svjetska prvakinja te pobjednica prošlogodišnje Zlatne piruete Talijanka Karolina Kostner, a u muškoj konkurenciji Pljušenko. Najzvučniji sportski par dolazi iz Njemačke i sačinjavaju ga Aliona Savčenko i Robin Szolkowy, dok su najveći favoriti među plesnim parovima Francuzi Nathalie Pechalat i Fabian Bourzat.

Prvenstvo počinje sutra u 18.00 sati svečanim otvorenjem nakon čega će sportski parovi izvesti kratki program. U četvrtak na led izlaze klizači s kratkim programom, a navečer nastupaju sportski parovi u finalu. Klizačice kreću s natjecanjem u petak s kratkim programom, dok je navečer na rasporedu finale slobodnog plesa. U subotu su na rasporedu finala klizača i navečer klizačica. Prvenstvo će biti zatvoreno gala revijom najuspješnijih klizača u nedjelju poslije podne.

LONDON

Premda se nagađalo kako bi na koncu sezone mogao napustiti redove Chelsea, engleski branič Ashley Cole (32) je produžio ugovor s 'Bluesima' do lipnja 2014. godine s tjednom plaćom od 150.000 eura.Cole je član Chelsea od 2006. kada je za sedam milijuna eura odštete stigao iz Arsenala i dosad je u dresu londonskog kluba odigrao 293 utakmice. Na koncu ove sezone završavao mu je ugovor i činilo se kako će napustiti Stamford Bridge, a kao nove destinacije spominjali su se Real Madrid i Paris St Germain."Sretan sam što smo postigli dogovor. Za Chelsea me vežu lijepe uspomene i još uvijek nisam završio priču u ovom klubu. U dresu Bluesa osvojio sam Ligu prvaka, englesko prvenstvo, FA kup, no nisam se umorio. Želim i dalje osvajati trofeje," poručio je jedan od 'veterana' Chelsea.Na koncu sezone ugovor završava i Franku Lampardu, no njegova ostanak na Stamford Bridgeu je pod znakom pitanja.

KITZBUEHEL

Slovenski skijaš Andrej Jerman doživio je težak pad na treningu spusta na mitskoj stazi u austrijskom Kitzbuehelu, na kojem nije nastupio Ivica Kostelić. Jerman je izgubio kontrolu nad skijama i pao, te ostao ležati bez svijesti. Helikopterom je prebačen u bolnicu u Innsbrucku, gdje je došao svijesti, ali se ne sjeća svog pada, priopćili su iz Slovenskoga skijaškog saveza. Liječnici sumnjaju da slovenski skijaš ima teži potres mozga, pa će do daljnjega ostati na promatranju u bolnici.

Staza Streif u Kitzbuehelu najatraktivnija je, ali i najopasnija u Svjetskom kupu, a najteže padove u zadnje vrijeme doživjeli su Amerikanac Scott Macartney 2008. i Švicarac Daniel Albrecht 2009. Inače, najbrže vrijeme na prvom treningu imao je Norvežanin Aksel Lund Svindal.

RIO DE JANEIRO

Bivši najbolji nogometaš svijeta Ronaldinho dobio je poziv u reprezentaciju Brazila za prijateljsku utakmicu protiv Engleske koja će se 6. veljače igrati na Wembleyu.Novi brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari pozvao je i vratara Queens Park Rangersa Julia Cesara, kao i veznjala Lazija Hernanesa koji nisu bili u planovima bivšeg izbornika Mano Menezesa. Scolari, koji je 2002. godine odveo brazilsku reprezentaciju do petog i zasad posljednjeg naslova svjetskog prvaka, vratio se za kormilo 'Selecaoa' koncem listopada prošle godine umjesto Menezesa.

VRATARI: Julio Cesar (Queens Park Rangers), Diego Alves (Valencia)

BRANIČI: Daniel Alves (Barcelona), Adriano (Barcelona), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern Munich), Leandro Castan (AS Roma), Miranda (Atletico Madrid), Filipe Luis (Atletico Madrid)

VEZNJACI: Ramires (Chelsea), Arouca (Santos), Paulinho (Corinthians), Hernanes (Lazio), Oscar (Chelsea), Ronaldinho (Atletico Mineiro)

NAPADAČI: Hulk (Zenit St Petersburg), Neymar (Santos), Lucas (Paris St Germain), Fred (Fluminense), Luis Fabiano (Sao Paulo)

ISTANBUL

Novo pojačanje turskog nogometnog prvoligaša Galatasaraya Nizozemac Wesley Sneijder otkrio je kako mu je bivši trener Jose Mourinho savjetovao da potpiše ugovor s klubom iz Istanbula."Nazvao sam Mourinha prije nego što sam donio konačnu odluku, jer je on jedna od najvažnijih osoba u mojoj karijeri. Dao mi je veoma dobar savjet. Također, razgovarao sam i sa Louisom van Gaalom. Obojica su mi rekla da je Galatasaray najbolja opcija," kazao je nizozemski veznjak.Mourinho je vodio Sneijdera u Interu, a zajedno su predvodili milanski klub do trostruke krune - trofeja u Ligi prvaka, Serie A i talijanskom kupu. Međutim, nakon Mourinhova odlaska u Real Nizozemac se 'pogubio'."Bilo mi je teško kada je Jose napustio Inter. Kroz klub je prošlo nekoliko trenera s različitim taktičkim zamislima. Imao sam dobar odnos s Massimom Morattijem i želio sam se na pošten način rastati s talijanskim klubom," poručio je.

JOHANNESBURG

U susretu 1. kola D skupine Afričkog prvenstva nogometaši Obale Bjelokosti su u južnoafričkom gradu Rustenburgu svladali Togo s 2:1.

Prvi favorit prvenstva Obala Bjelokosti jako se namučila za pobjedu s Togoancima, dok koje su došli sretnim pogotkom napadača Arsenala Gervinha dvije minute prije kraja. U 8. minuti Yaya Toure je doveo Obalu Bjelokosti u vodstvo, a za Togo je izjednačio Jonathan Ayite (45+2). Prva zvijezda Toga Emmanuel Adebayor je već u 2. minuti propustio stopostotnu priliku, u drugom dijelu je Togoancima poništen regularni pogodak, a i u posljednjim trenucima su nominalni autsajderi u ovoj utakmici promašili nemoguće za izjednačenje. Za Obalu je od prve minute igrao Didier Drogba, čiji je učinak na utakmici bio gotovo minimalan za "Slonove", koji unatoč činjenici da već skoro 20 godina imaju najjaču momčad u Africi, imaju tek jedan kontinentalni naslov iz 1992. U drugoj utakmici ove skupine igra se veliki "Magrebski derbi" između Tunisa i Alžira.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙