FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 25. siječnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KITZBUEHEL

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 24. mjesto u super-G-ju koji je u petak vožen za Svjetski kup u austrijskom Kitzbuehelu s vremenom 1:16.30 i zastatkom od 1,82 sekunde za pobjednikom Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom.Svindal, koji je pobijedio u tri od četiri super-G-ja ove sezone, bio je najbrži na popularnom 'streifu' s vremenom 1:14.48, drugi je bio Austrijanac Matthias Mayer sa zaostatkom od 13 stotinki (1:14.61), a treći Talijan Christofer Innerhofer s vremenom 1:14.88 i zaostatkom od 40 stotinki. Današnjim rezultatom Kostelić je osvojio sedam bodova, u ukupnom poretku je na petom mjestu sa 484 bodova, a u poretku u super-G-ju 25. sa 25 bodova. Prvi je u ukupnom poretku i dalje Austrijanac Marcel Hirscher koji danas nije vozio super-G sa 935 bodova, drugi je Svindal koji je došao na 847 bodova, a treći je Amerikanac Ted Ligety koji ima 736 bodova nakon što je u današnjoj utrci zauzeo 6. mjesto.U poretku super-G-ja prvi je Svindal sa 380 bodova, drugi je Talijan Matteo Marseglio sa 209 bodova, a treći Mayer sa 196 bodova. Sutra je u Kitzbuehelu na rasporedu spust.

BARCELONA

Domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše Španjolska prvi je finalist ovoga natjecanja, Španjolci su u polufinalu u dvorani Palau Sant Jordi svladali Slovence sa 26-22 (13-12).Susret je bio neizvjestan do 40. minute kada je rezultat bio 15-14 za Španjolsku, ali u sljedećih 13 minuta domaćini su se serijom 8-1 odvojili na nedostižnih 23-15. Pet golova za Španjolsku postigao je Canellas, a po tri su dodali Julen Aguinagalde i Viran Moros, dok su najefikasniji u slovenskim redovima bili Gašper Marguč sa sedam i Jure Dolenec sa šest pogodaka.Španjolska će u finalu u nedjelju od 17.15 sati igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu se od 21.30 sati sastaju Hrvatska i Danska, dok će Slovenija u subotu od 19 sati igrati za brončanu medalju protiv poraženog iz dvoboja Hrvatska - Danska.

MELBOURNE

Britanski tenisač Andy Murray igrat će u finalu prvog grand slam turnira sezone Australian Opena protiv Srbina Novaka Đokovića nakon što je u polufinalu pobijedio Švicarca Rogera Federera u pet setova 6-4, 6-7 (5/7), 6-3, 6-7 (2/7), 6-2 poslije četiri sata igre u petak u Melbourne Parku.To je šesto finale na nekom grand slam turniru za trećeg tenisača svijeta koji je osvojio US Open u rujnu, ali također i prva pobjeda nad Federerom na grand slam turniru iako ima bolji omjer pobjeda i poraza protiv Švicarca.Đoković je plasman u finale ostvario pobjedom nad petim tenisačem svijeta Španjolcem Davidom Ferrerom 6-2, 6-2, 6-1.

Rezultat polufinala, tenisači:

Andy Murray (VBr/3) - Roger Federer (Švi/2) 6-4, 6-7 (5/7), 6-3, 6-7 (2/7), 6-2

ZAGREB

Svjetska juniorska prvakinja, 16-godišnja Ruskinja Adelina Sotnikova u vodstvu je nakon kratkog programa klizačica trećeg dana Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju, dok je jedina hrvatska klizačica Mirna Librić natjecanje završila na pretposljednjem, 35. mjestu. Sotnikova je danas otklizala svoj osobni rekord od 67.61 boda i iza sebe ostavila aktualnu svjetsku i europsku prvakinju, ujedno pobjednicu Zlatne piruete od prije mjesec dana, Talijanku Carolinu Kostner."Zagreb je očito moj sretan grad jer sam tu prije dvije godine osvojila Zlatnu Piruetu. Danas sam jurila po ledu i uživala u programu, a publika je bila sjajna, strašno su mi pomogli. Ovo je moje prvo Europsko prvenstvo, ali ja uopće nisam bila nervozna", kazala je Sotnikova.

Carolina Kostner za kratki program dobila 64.19 bodova, a sa 6 bodova manje iz nje je ostala još jedna Talijanka Valentina Marchei (58.22).

"Naravno da sam ljuta na sebe, pala sam na kombinaciji. Nakon jedanaest godina u svjetskom vrhu, teško se motivirati. Nisam danas najjača, ali volim raditi i pokušati biti što jača.Sutra je novi dan i pokušat ću da ta borba bolje uspije nego danas", kazala je Kostner uoči sutrašnjeg finala u slobodnom programu koji starta od 18 sati, a prije djevojaka veliko finale od 12.50 imati će klizači.Na žalost, Hrvatska neće imati predstavnicu u finalu. Šesterostruka prvakinja Hrvatske Mirna Librić, zauzela je pretposljednje 35. mjesto sa 33.73 boda. "Jako sam razočarana svojim klizanjem danas. Napravila sam veliku pogrešku na kombinaciji, pala sam, ali me jako iznenadila pogreška na pirueti, to mi se nikada nije dogodilo. Očito sam si stvorila preveliki pritisak, jer sam žarko željela u finale", rekla je Mirna Librić nakon nastupa.

KRANJ

U prvoj utakmici 11. kola regionalne vaterpolske Jadranske lige Jug CO je kao gost u Kranju svladao Triglav sa 24-2.Jug CO se s nova tri boda izjednačio na vrhu ljestvice s Primorje EB, oba sastava imaju po 30 bodova, slijedi Mladost sa 21, Budva m-tel sa 19 i POŠK sa 18 bodova.

Ostale utakmice 11. kola na rasporedu su u subotu, a sastaju se:

Primorac - Mladost

Jadran (ST) - Primorje EB

Budva m-tel - Šibenik

POŠK - Mornar BS

Medveščak - Jadran (ST)

JOHANNESBURG

U dvoboju 2. kola C skupine Afričkog prvenstva nogometaši Nigerije i Zambije su u južnoafričkom gradu Nelspruitu odigrali 1:1. U vrlo zanimljivoj utakmici Nigerijci su poveli u 57. minuti pogotkom napadača moskovskog Spartaka Emanuella Emenikea, da bi aktualnog prvaka Afrike poraza spasio vratar Kennedy Mweene pet minuta prije kraja pogotkom iz kaznenog udarca. Nigerija je u 25. minzuti također imala kazneni udarac, ali je igrač Chelsea John Obi Mikel pogodio vratnicu. Zanimljivo je da je to bio čak četvrti promašeni penal u nizu dosuđen protiv Zambije na završnicama Afričkog kupa nacija. I Zambija i Nigerija sada imaju po dva boda i čekaju susrete odlučujućeg, trećeg kola koje će očito odrediti dvije momčadi koje idu u četvrtfinale. U drugom susretu ove skupine igraju Burkina Faso i Etiopija.

MOSKVA

Košarkaši španjolske Unicaje su napravili veliko iznenađenje svladavši u 5. kolu E skupine Eurolige u Moskvi CSKA s 91:84, a zasluge za taj uspjeh pripadaju i hrvatskim košarkašima.Kod Unicaje je Kruno Simon imao 14 poena i 5 asista, a Luka Žorić 12 koševa i četiri skoka. Inače, za Unicaju, koju vodi Jasmin Repeša, Marcus Williams je zabio čak 28 koševa, dok je Ruse predvodio Nenad Krstić s 23 poena. Unicaji je to druga pobjeda, a Moskovljanima prvi poraz u TOP 16.

NYON

Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine održat će se u 13 gradova diljem kontinenta, dok će se oba polufinalna susreta i finale igrati na istom stadionu, objavila je UEFA u petak kada su predstavljeni prvi konkretni planovi za natjecanje kojim će se obilježiti 60. godišnjica od održavanja prvog EURA.Kao razlog ovakve odluke iz UEFA-e su objavili kako im je želja omogućiti i manjim zemljama da budu suorganizatori natjecanja koje samostalno nikako ne bi mogle organizirati.Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino izjavio je kako će svakoj zemlji biti dopušteno domaćinstvo na samo jednom stadionu, a gradovi koji će ugostiti EURO 2020. bit će poznati u rujnu sljedeće godine.U 12 gradova će se odigrati po tri utakmice u skupini i još jedna u "knock-out" fazi natjecanja, dok će 13. grad dobiti "poseban paket" koji će sadržavati oba polufinala i finale. Minimalni kapacitet stadiona koji žele ugostiti polufinala i finale EURA 2020. je 70,000, za četvrtfinale 60,000, a za utakmice po skupinama i osminu finala 50,000 s tim da su moguće dvije iznimke u kojima bi se za prvu fazu natjecanja mogle prihvatiti i kandidature stadiona kapaciteta 30,000 kako bi što više zemalja moglo poslati svoju kandidaturu.

Rok za podnošenje kandidatura je rujan ove godine.

Na EURU 2020. nastupit će 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina od po četiri momčadi, a u svakoj će skupini smjeti biti maksimalno dvije reprezentacije koje će biti domaćini natjecanja. Svaki domaćin koji se kvalificira imat će zajamčene dvije utakmice u skupini na svom terenu, ali nema jamstva da će biti domaćin i u "knock-out" fazi ako se plasira dalje.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙