FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. siječnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BARCELONA/ZAGREB

Hrvatski rukometaši osvojili su broncu na Svjetskom prvenstvu nakon što su u Barceloni slavili protiv Slovenije s 31:26 (14:13).

Izabranici Slavka Goluže su do bronce došli serijom 7:1 početkom drugog poluvremena, kada su napravili razliku dostatnu za pobjedu. Ivan Ćupić i Domagoj Duvnjak su s po osam zgoditaka bili najučinkovitiji kod naših igrača. Hrvatskoj je to peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva brončana nakon zlata 2003. i srebrnih odličja 1995., 2005. i 2009. U finalu u nedjelju igraju Španjolska i Danska.

ZAGREB

U 19. kolu regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na domaćem terenu poražen od Cedevite sa 73-74, a igrač odluke bio je Marko Tomas, koji je u završnici susreta pogodio tricu za pobjedu gostiju. Tomas je postigao 15 poena, a uz njega u redovima Cedevite istaknuo se Marino Baždarić sa 16 koševa. Kod Zadra Ante Delaš, Romeo Travis i Franko Kaštropil postigli su po 13 poena. Cedevita privremeno drži četvrto mjesto sa 11 pobjeda i 8 poraza, a Zadar je deseti sa omjerom 7-12.

KITZBUEHEL/ZAGREB

Međunarodni skijaški savez (FIS) oduzeo je pravo na postavljanje staze za prvu vožnju sutrašnjeg slaloma u Kiztbuehelu hrvatskom treneru Anti Kosteliću uz objašnjenje da je postavio "nemoguće tešku stazu", javlja agencija APA. Direktor FIS utrka Guenter Hujara prvo je naložio Anti Kosteliću da promijeni postav staze i ublaži težinu prve slalomske vožnje, a kada je Kostelić to odbio, oduzeo mu je pravo postavljanja prvog "laufa". Hujara je Kostelićev postav staze nazvao "nemogućim egzibicionizmom". Direktor hrvatske alpske reprezentacije Vedran Pavlek ogorčen je potezom FIS-a. "Ante Kostelić je toliko dugo u skijanju da je zaslužio poštovanje. Nećemo tolerirati ovakvo ponašanje", kazao je Pavlek. Umjesto Kostelića, sutrašnji prvi slalom postavit će Francuz Jacques Theolier. Slalom u Kitzbuehelu izuzetno je važan za Ivicu Kostelića, jer se boduje i za kombinaciju, a rezultati dvije vožnje slaloma zbrajat će sa vremenima današnjeg spusta na kojem je Kostelić bio 30.

MELBOURNE

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka drugu je godinu zaredom pobjednica prvog "grand slam" turnira godine, Australian Opena u Melbourneu, ona je finalu svladala Kineskinju Li Na sa 4-6, 6-4, 6-3 nakon dva sata i 40 minuta igre.

Trijumfom u Melbourneu Azarenka je zadržala i poziciju prve igračice svijeta na novoj WTA ljestvici koja će izaći u ponedjeljak.

Li je drugi put u karijeri igrala finale Australian Opena, ali je ponovno ostala bez naslova. Prije dvije godine svladala ju je Belgijanka Kim Clijsters, a ovaj put Azarenka.Inače, susret je bio tri puta prekindan, dva puta zbog ukazivanja medicinske pomoći Li, a jednom zbog vatrometa povodom australskog nacionalnog praznika, Dana Australije.Li je početkom drugog seta krivo stala, te iskrenula lijevi gležanj, ali je nakon ukazane pomoći uspjela nastaviti, dok se početkom trećeg seta, odmah nakon stanke zbog vatrometa, još jednom poskliznula i tada snažno udarila glavom u podlogu.

FINALE:

Viktorija Azarenka (Bje/1) - Li Na (Kina/6) 4-6, 6-4, 6-3

KITZBUEHEL

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ipak je osvojio jedan bod za Svjetski kup u spustu voženom u austrijskom Kitzbuehelu nakon što je pomaknut sa 31. na 30. mjesto zbog diskvalifikacije Slovenca Andreja Šporna, koji je utrku završio na četvrtoj poziciji.

Pobijedio je Talijan Dominik Paris, drugo mjesto zauzeo je Kanađanin Erik Guay sa 13 stotinki slabijim vremenom od Parisa, a treće Austrijanac Hannes Reichelt sa 36 stotinki zaostatka.

Kostelić je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ostao peti sa 485 bodova. Prvi je i dalje Austrijanac Marcel Hirscher sa 935 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 876, a treći Amerikanac Ted Ligety sa 736.

U redoslijedu spustaša svojoj drugom pobjedom u sezoni vodstvo je preuzeo Paris sa 317 bodova, drugi Svindal ima 314, a treći Austrijanac Klaus Kroell sa 261. Kostelić je 41. spustaš svijeta sa 14 bodova.

U nedjelju će se u Kitzbuehelu voziti slalom, prva vožnja na programu je u 10.15, a druga u 13.30 sati. Rezultati današnjeg spusta i sutrašnjeg slaloma zbrajat će se za kombinaciju gdje je Kostelić jedan od kandidata za pobjedničko postolje.

MARIBOR

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je veleslaloma za Svjetski kup održanog u Mariboru, ona je na Pohorju slavila s osam stotinki prednosti u odnosu na prvu skijašicu svijeta, Slovenku Tinu Maze koja je na domaćem terenu zauzela drugo mjsto, dok je treća Austrijanka Anna Fenninger zaostala 57 stotinki.

Maze i dalje uvjerljivo vodi i u redoslijedu veleslalomašica i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. U redoslijedu veleslaloma ima 620 bodova, 238 više od druge Austrijanke Kathrin Zettel, dok u ukupnom redoslijedu ima 748 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Njemicu Mariju Hoefl-Riesch.

Jedina hrvatska predstavnica na utrci u Mariboru, 16-godišnja Saša Tršinski zauzela je 56. mjesto u prvoj vožnji sa 5.38 sekundi zaostatka za Maze, te nije izborila nastup u drugoj vožnji.

BERLIN

U utakmicama 19. kola Njemačke lige Wolfsburg je izgubio kod Hannovera (2:1), dok je Eintracht kod kuće slavio protiv Hoffenheima s 2:1. U Hannoveru su domaćini vrlo brzo došli u vodstvo, ali su u 34. ostali s igračem manje. Hannover i s 10 igrača zabija i drugi pogodak netom prije okončanja prvog dijela, a u prvoj minuti nastavka Wolfsburg smanjuje pogotkom Madlunga. Hannover je uspio dokraja zadržati vrijednu pobjedu, a kod Wolfsburga je Ivan Perišić odigrao cijelu utakmicu, dok je Ivica Olić ušao u 66. minuti. Eintracht je u Frankfurtu teškom mukom slavio protiv Hoffenheima s 2:1, te je zadržao visoko četvrto mjesto ispred Mainza, koji je s uvjerljivih 3:0 porazio u gostima Greuther Furth. Kod Mainza je utakmicu na klupi za pričuve proveo Ivan Klasnić.

Borussia Moenchengladbach 2 Juanan Gonzalez 6ag, Patrick Herrmann 14

Fortuna Dusseldorf 1 Dani Schahin 50pen

- - -

FC Augsburg 0

Schalke 04 0

- - -

Hanover 96 2 Mohammed Abdellaoue 3, Mame Biram Diouf 38

VfL Wolfsburg 1 Alexander Madlung 46

CK: Sebastien Pocognoli (Han,34)

- - -

Greuther Fuerth 0

Mainz 3 Adam Szalai 53,84, Yunus Malli 65

- - -

Eintracht Frankfurt 2 Martin Lanig 35, Stefan Aigner 67

Hoffenheim 1 Kevin Volland 65

ZAGREB

Španjolac Javier Fernandez osvojio je naslov prvaka Europe u konkurenciji klizača na Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Zagrebu.

Fernandez (21) je postao prvi Španjolac s naslovom prvaka u klizanju, a titulu je zaslužio sjajnim nastupom u današnjem slobodnom programu i ukupnim zbirom od 274.87 bodova. "Nije bilo lako, u Zagreb su došli svi najbolji Europljani, ali drago mi je da sam uspio. Cijelu sezonu sam pripremao jako kompliciran program i evo, napokon je donio rezultat", kazao je 22-godišnji Španjolac, koji je u Zagrebu ispisao klizačku povijest svoje zemlje.

Srebro je osvojio prvak Europe iz 2011. i vodeći nakon kratkog programa Francuz Florent Amodio (250.53), dok je treći bio Čeh Mihal Brezina (243.52).

Subotnji program zatvorit će klizačice koje će na led od 18 sati, dok je sutrašnji posljednji dan EP-a onaj najopušteniji, s revijom pobjednika i najvećim zvijezdama Europe od 15 sati.

1. Javier Fernandez (Špa) 274.87

2. Florent Amodio (Fra) 250.53

3. Michal Brezina (Češ) 243.52

4. Brian Joubert (Fra) 232.47

5. Maksim Kovtun (Rus) 226.57

6. Alexander Majorov (Šve) 211.88

7. Sergej Voronov (Rus) 210.18

8. Viktor Pfeifer (Aut) 194.77

9. Chafik Besseghier (Fra) 189.67

10. Peter Liebers (Njem) 187.96

LONDON

Londonski Arsenal plasirao se u osminu finala engleskog FA kupa pobijedivši u gostima drugoligaša Brightona sa 3-2. No, Arsenal se dosta pomučio i pobjednički gol zabio je tek u 85. minuti, a strijelac je bio Walcott. Jelavićev Everton je izbacio drugoligaša Boltona, svladavši ih sa 2-1, a gol odluke postigao je Heitinga u 90. minuti. Samo deset minuta ranije on je ušao u igru umjesto Nikice Jelavića. Najveće iznenađenje priredili su amateri Luton Towna koji su u gostim svladali prvoligaša Norwich City sa 1-0, a gol je zabio Scott Rendell u 80. minuti. To je prvi puta u posljednje 23 godine da je jedan amaterski klub izbacio prvoligaša iz FA kupa. Još jedan prvoligaš je stradao u subotu, Queens Park Rangers je poražen od trećeligaša Milton Keynes Donsa sa 2-4. Ranije je Manchester City izborio osminu finala FA kupa pobijedivši na teškom gostovanju kod Stokea sa 1:0. Jedini pogodak za Manchester City zabio je Pablo Zabaleta u 85. minuti. City je FA Kup osvojio 2011., a tada je na putu ka naslovu također s 1:0 izbacio Stoke.

U petak se drugoligaš Milwall kao prvi plasirao u osminu finala pobijedivši na svom stadionu premijerligaša Aston Villu s 2:1.

REZULTATI:

Bolton Wanderers (II) - Everton 1-2

Brighton and Hove Albion (II) - Arsenal 2-3

Derby County (II) - Blackburn Rovers (II) 0-3

Huddersfield Town (II) - Leicester City (II) 1-1

Hull City (II) - Barnsley (II) 0-1

Macclesfield Town (amateri - Wigan Athletic 0-1

Middlesbrough (II) - Aldershot Town (IV) 1-1

Norwich City - Luton Town (amateri) 0-1

Queens Park Rangers - Milton Keynes Dons FC (III) 2-4

Reading - Sheffield United (III) 4-0

Stoke City - Manchester City 0-1

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙