FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 30. siječnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.gnkdinamo.hr) kako je postigao dogovor o prelasku svog reprezentativnog veznjaka, 18-godišnjeg Matea Kovačića u Inter iz Milana."Dinamo i Inter su postigli dogovor oko prelaska našeg Matea Kovačića u redove talijanskog diva. Mateo je u srijedu navečer napustio pripreme Dinama u Međugorju i krenuo prema Zagrebu otkuda će u četvrtak privatnim zrakoplovom predsjednika Intera Massima Morattija otići u Milano na liječnički pregled te, ukoliko sve bude u redu, potpisani profesionalni ugovor", stoji u priopćenju Dinama. Kovačić je odigrao 72 utakmice za Dinamo u svim natjecanjima, te je postigao osam pogodaka, a izbornik Igor Štimac pozvao ga je na reprezentativne pripreme za prijateljski susret protiv Južne Koreje koji će se odigrati sljedeće srijede u Londonu u kojemu bi Kovačić mogao debitirati za našu najbolju selekciju.

ATENA

U 3. kolu skupine A Svjetske vaterpolske lige Hrvatska je u Ateni pobijedila Grčku sa 9:7 (3:2, 3:1, 1:1, 2:3). Po dva gola za Hrvatsku postigli su Sukno, Muslim i Joković, a jednom su se u strijelce upisali Šetka, Obradović i Dobud. Sljedeći susret naši vaterpolisti igraju u subotu u Kotoru protiv Crne Gore koja ih je u Zagrebu pobijedila sa 13:10 i to će po mnogima biti odlučujići susret za osvajanje prvog mjesta u skupini koje vodi na završnicu ovogodišnje Svjetske lige. Hrvatska je lani na završnici u Kazahstanu prvi put postala pobjednik tog prestižnog natjecanja.

TORINO

I Italija i Hrvatska imaju po 50 posto šansi,bit će to težak susret za oba sastava i šanse su doista ravnomjerno raspoređene, izjavio je danas u Torinu izbornik Italije Corrado Barazzutti uoči susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa Italija - Hrvatska koji započinje u petak.

Izbornici su se lako složili da je na redu je susret bez favorita, u koji će oba sastava ući s podjednakim izgledima za pobjedu. I Italija kao domaćin i Hrvatska kao gost, rekli su, imaju 50 posto izgleda za prolaz u četvrtfinale Davis Cupa.Upitan da prokomentira izjavu kolege sa suparničke klupe hrvatski izbornik Željko Krajan je izjavio:"Slažem se, s tim da je mala prednost Talijana u tome da će imati pomoć publike. No s druge strane to je i pritisak, pa se onda sve ipak svodi na šanse 'pola-pola' u ovom susretu“, rekao je Krajan, dok je prvi hrvatski reket Marin Čilić dodao: "Rekao sam u subotu u Zagrebu da su šanse izjednačene i još je uvijek tako. Obje momčadi imaju mlade i motivirane igrače i možemo očekivati zanimljiv susret".

Prvi talijanski igrač Andreas Seppi ovog je tjedna – prvi put u karijeri – osjetio kako je biti u društvu dvadeset vodećih tenisača svijeta, jer je došao na 18. mjesto ATP liste. Odgovarajući na pitanje hoće li mu prednost donijeti to što je nedavno na Australian Openu svladao Marina Čilića izjavio je:"Ne, to nije prednost. Ovo je novi meč u kojem ćemo krenuti ispočetka, u bitno drugačijim uvjetima. Eventualno mi ta pobjeda iz Australije može donijeti više samopouzdanja. Već sam nekoliko puta svladao Čilića, baš kao i on mene, tako da obojica imamo šansu“, kazao je Seppi čiji je omjer u međusobnim mečevima s Čilićem, računaju li se i kvalifikacije na ATP turnirima, 5-5, pa se i iz toga da zaključiti da obojica imaju pravo računati na pobjedu.Izvlačenje parova bit će u četvrtak točno u podne, a sat vremena prije krajnji je rok da Željko Krajan odluči hoće li umjesto ozlijeđenog Antonija Veića koji se odlično oporavlja, ali ne trenira prijaviti Nikolu Mektića. Ne bude li iznenađenja, prvog dana igrat će Marin Čilić i Fabio Fognini, te Ivan Dodig i Andreas Seppi. Tko će igrati prvi meč u 14 sati u petak odlučit će ždrijeb.

ZAGREB

Najbolji hrvatski rukometaš u protekloj godini Ivan Čupić ipak je teže ozlijeđen i morat će na operaciju ramena, potvrdio je detaljan pregled ramena obavljen danas u Zagrebu. Čupić je ozlijeđen u posljednjim trenucima dvoboja za broncu protiv Slovenije na SP-u u Barceloni, a pregled je pokazao da je došlo do potpunog iščašenja ramena. Rame je odmah po ozljedi vraćeno na mjesto, no došlo je i do rupture ligamenata, te do odlomljivanja jednog dijela kosti lopatice pa je potrebna operacija, priopćeno je iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Ivana Čupića će u petak operirati dr. Nikola Čičak u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion, a očekuje se da će oporavak i rehabilitacija trajati oko tri mjeseca.Istodobno, službena web stranica poljskog rukometnog kluba Vive Targi Kielce objavila je da je došlo do puknuća kosti u šaci Denisa Buntića koje se nije desilo za vrijeme sportske aktivnosti, te da će oporavak trajati 10 do 12 tjedana. Buntić zbog ranije ozljede nije bio na popisu za nedavno SP.

TORINO

Dva dana prije početka susreta prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Italije i Hrvatske, koji se od 1. do 3. veljače igra u Torinu, u našoj reprezentaciji raste optimizam."Mislim da smo se uspjeli prilagoditi podlozi koja nam je prvih dana izgledala strašno brza i sa velikim odskokom loptica, ali danas je podloga već bila znatno sporija što više odgovara Talijanima", kazao je naš prvi igrač i 13. tenisač na ATP ljestvici Marin Čilić. Po njegovim riječima, naši igrači će se u preostala dva dana u potpunosti prilagoditi podlozi koju će domaćini nastojati napraviti još sporijom. "To je čar igranja u Davis Cupu u kojem domaćin uvijek nastoji napraviti podlogu koja više odgovara njihovim igračima, a oni očito idu na duge i iscrpljujuće mečeve sa puno izmjena u kojima računaju i na podršku publike", rekao je Čilić koji smatra da prvi talijanski reket Andreas Seppi ima izvjesnu psihološku prednost s obzirom da je pobijedio u međusobnom susretu na Australian Openu.

"Taj meč je Seppi dobio nakon pet setova izjednačene igre tijekom koje je u više navrata imao prigodu dobiti neke poene i zato ja neopterećen tim dvobojem ulazim u susret za Davis Cup u kojemu su šanse uistinu 50:50", kazao je naš prvi reket uoči sutrašnjeg ždrijeba nakon kojega će doznati hoće li dvoboj otvoriti on i drugi talijanski igrač Fabio Fognini ili će prvi na teren Seppi i Dodig.

BELEK

Hrvatski nogometni doprvak Hajduk u svom je posljednjem nastupu na turskom dijelu priprema za proljetni nastavak sezone u HNL-u u Beleku svladao aktualnog austrijskog prvaka Red Bull Salzburg sa 2-1 (1-1). Strijelci za Hajduk bili su Vuković (8) i Jonjić (79), dok je pogodak za Red Bull postigao Soriano (16).

ZAGREB/OBERTILLIACH

Mladi hrvatski reprezentativac u biatlonu, 20-godišnji Riječanin Dino Butković osvojio je u srijedu srebrnu medalju u utrci na 15 km (Inividual) na Svjetskom juniorskom prvenstvu u austrijskom Obertilliachu.Butković je promašio samo jednu od 20 zadanih meta, te je za pobjednikom, Rusom Aleksandrom Loginovim zaostao samo 50.9 sekundi, a ovim je rezultatom najavio da nakon najboljeg hrvatskog biatlonca u povijesti Jakova Faka, koji se sada natječe pod slovenskom zastavom, Hrvatski biatlonski savez ponovno ima natjecatelja koji je sposoban ostvariti vrhunske rezultate u mlađim kategorijama. Butkoviću je nastup u utrci na 15km bio treći na SP u Obertilliachu, prethodno je u sprintu bio 44., a u dohvatnoj utrci 30.Drugi hrvatski predstavnik na utrci u srijedu, Jurica Veverec zauzeo je 79. mjesto sa 12:26.6 minuta zaostatka za pobjednikom, prvenstveno zbog čak devet promašenih meta.

LIVERPOOL

Predzadnjega dana prijelaznoga roka engleski premijerligaš Liverpool kupio je od milanskoga Intera brazilskoga veznjaka Philippea Coutinha. Za 20-godišnjeg Coutinha "Redsi" su Interu platili oko 10 milijuna eura. Coutinho je karijeru započeo u Vasco da Gami, a pola prošle sezone je proveo na posudbi u španjolskom Espanyolu.

JOHANNESBURG

Nogometaši Toga posljednji su četvrtfinalisti Afričkog prvenstva u Južnoj Africi nakon što su 3. kolu D skupine odigrali 1:1 s Tunisom.

Togo je poveo već u 13. minuti pogotkom Seegea Gakpa, za Tunižane je izjednačio Khaled Mouelhi u 30. minuti iz kaznenog udarca, no isti igrač bio je tragičar za Tunižane jer je u 78. minuti promašio kazneni udarac. Susret Toga i Tunisa pamtit će se po katastrofalno lošem suđenju, domaćeg južnoafričkog suca koji je propustio svirati dva očita kaznena udarca za Togo i još jedan za Tunižane. Togo je s bodom zauzeo drugo mjesto u skupini s istim brojem bodova kao Tunis, ali boljom gol-razlikom. U drugom susretu skupine Obala Bjelokosti i Alžir su u nevažnoj utakmici odigrali 2:2. Alžirci, koje vodi Vahid Halilhodžić, već su u 7. minuti promašili kazneni udarac preko Ryada Boudebouza, ali su i poveli s 2:0 pogocima Sofianea Feghoulia (64pen) i Hilal Soudani (70). Bjelokošćani su na ovoj utakmici odmarali čak devet igrača standardne postave, ali su se dokraja ipak spasili poraza zgodicima Didiera Drogbe (77) i Wilfrieda Bonya (81).

Obala Bjelokosti će kao prvoplasirana igrati u četvrtfinalu s Nigerijom, dok Togo ide na Burkinu Faso. Ostalim susretima četvrtfinala Južna Afrika igra s Malijem, a Gana ide na najveće iznenađenje prvenstva Zelenortske otoke.

1. Obala Bjelokosti 3 2 1 0 7:3 7 *

2. Togo 3 1 1 1 4:3 4 *

3. Tunis 3 1 1 1 2:4 4

4. Alžir 3 0 1 2 2:5 1

LONDON

Talijanski prvoligaš Lazio kažnjen je s 140.000 eura od strane UEFE zbog rasističkog vrijeđanja igrača Maribora i Tottenhama od strane njegovih navijača u susretima Europske lige. UEFA je, uz novčanu kaznu, upozorila Lazio da će svaki sljedeći sličan izgred rezultirati utakmicom pred praznim gledalištem. Navijači Lazija su radili nerede u Mariboru i iskazivali rasizma na tribinama, zbog čega su dobili 50 tisuća eura kazne, a u dvoboju s Tottenhamom na rimskom Olimpicu uz rasističke pogrde, s tribina su se čule i antisemitske parole, pa kazna iznosi 90 tisuća eura. Također, Tottenham je kažnjen s 10 tisuća eura zbog izgreda njihovih navijača u Rimu, a Maribor s 17 tisuća eura zbog loše organizacije dvoboja s Laziom.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙