FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malijski predsjednik sklon izborima do 31. srpnja

Autor: dmus
ADIS ABEBA, 29. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Privremeni malijski predsjednik Dioncunda Traore u utorak je u Adis Abebi izrazio nadu da će uspjeti sazvati izbore u Maliju do 31. srpnja.

Traore je pred sudionicima donatorske konferencije za Mali izrazio "odlučnost da se najbrže moguće - naša je želja do 31. srpnja 2013. - organiziraju čisti, odnosno transparentni i vjerodostojni, izbori".

"Želio bih ponoviti našu želju da se posvetimo provedbi prijenosa vlasti Naglašavam da ćemo se angažirati oko aktualnog prijenosa vlasti u Maliju sa samo jednom točkom dnevnog reda: povrata okupiranih područja na sjeveru zemlje, ali prije svega povratka normalnog ustavnog stanja", rekao je Traore.

Provedba izbora i oslobođenje okupiranih područja dio su fiksnih zadataka postavljenih pred prijelaznu vladu nakon vojnog udara u Maliju 22. ožujka. Gotovo svi govornici na donatorskoj konferenciji u Adis Abebi u utorak su naglasili da međunarodnu pomoć koja se zahtijeva kako bi se sjever Malija vratio pod nadzor mailijskih vlasti mora pratiti postupni povratak normalne demokracije u tu zemlju.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙