FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mali se polako oslobađa

Autor: akoz
PARIZ, 28. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Ofenziva u Maliju koju predvode Francuzi u kojoj su islamistički pobunjenici istjerani iz gradova Gaoa i Timbuktua ovoga vikenda pokazuje da se Mali polako oslobađa, rekao je u ponedjeljak francuski ministar vanjskih poslova.

"Malo po malo Mali se oslobađa", rekao je Laurent Fabius za televiziju France 2.

Fabius je, međutim, upozorio da se borci islamističkog saveza, povezanog sa sjevernoafričkim ogrankom al Qaede, koji su željeli uvesti šerijatski zakon na pustinjskom sjeveru zemlje, sada skrivaju i mogli bi se ponovno pojaviti.

"Terorističke skupine sada koriste taktiku izbjegavanja i neke od njih bi se ponovno mogle pojaviti, prvenstveno u Maliju", upozorio je Fabius. On nije želio reći hoće li Francuska ponovno intervenirati ako se militanti vrate.

Francuske i malijske oklopne postrojbe istjerale su prošlog tjedna islamističke pobunjenike iz gradova Diabalyja i Douentze u središnjem dijelu zemlje a posljednjih su dana napredovale prema sjeveru.

"Zajedno s Malijcima vraćamo niz gradova", rekao je Fabius i dodao da se postrojbe afričkih snaga za intervenciju pripremaju za razmještanje. Vojnici iz Čada i Nigerije već su na terenu.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙