FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak o lokaciji za izgradnju Znanstveno-tehnologijskog parka u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 17. siječnja 2013. (Hina) - Na sastanku u Rijeci, na kojemu su sudjelovali i ministri Slavko Linić i Željko Jovanović, kao lokacija novog Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci razmatran je prostor od 35.000 četvornih metara iznad 3. maja, dijelom u vlasništvu grada Rijeke, dijelom je u državnom, dijelom u vlasništvu 3. maja i manjim dijelom u privatnom vlasništvu.

Prednost te lokacije je u povoljnom položaju zbog blizine središta grada i brodogradilišta gdje bi znanstveno-tehnologiojski park razvijao inovacije i projekte koje brodograđevna industrija primijenjuje u svom radu, priopćio je danas Ured grada Rijeke.

U priopćenju se navodi da je sastanak, zatvoren za javnost, održan jučer na poziv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela. Uz ministra financija Linića i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Jovanovića, na sastanku su bili rektor Sveučilišta Pero Lučin, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić, prorektor Sveučilišta Damir Zec i predsjednik Uprave brodogradilišta 3. maj Edi Kučan. Na sastanku se očekivao i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ali nije mogao doći, stoji u priopćenju grada Rijeke.

Na prostoru od 35.000 četvornih metara iznad 3. maja, između Liburnijske ulice, Bujske ulice i željezničke pruge, moguća je izgradnja ukupne površine do 60.000 četvornih metara, navodi se u priopćenju.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙