FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 16. siječnja

Autor: dmak
ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 16. siječnja:

ZAGREB - Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić dodijelit će Nagradu za mlade "Uključi se!". To je godišnja nagrada za mladu osobu ili skupinu mladih u dobi od 15 do 30 godina koja se dodjeljuje za osobiti doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini u širokom polju tema (uključivanje mladih, humanitarni rad, izgradnja mira, razvoj demokracije, zaštita okoliša, mobilnost, lokalni razvoj, integracija, zdravlje, obrazovanje, mediji, slobodno vrijeme, međugeneracijska solidarnost, informiranje, kultura, jednake mogućnosti, nezaposlenost...) Nagrada je novčana i u tu svrhu Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo je iznos od 5000 kuna. Nagradu je u Međunarodnoj godini mladih (2010./2011.) pokrenula Mreža mladih Hrvatske u suradnji s tadašnjim Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (13 sati, u Velikoj dvorani Ministarstva socijalne politike i mladih, Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Institut za Povijest umjetnosti i Muzej za umjetnost i obrt pozivaju na predstavljanje knjige Vladimira Petera Gossa "Registar položaja i spomenika ranije srednjovjekovne umjetnosti u međuriječju Save i Drave". Izdavač knjige je Institut za Povijest umjetnosti (2012.) O knjizi će govoriti urednica knjige Ana Plosnić, ravnatelj Instituta za Povijest umjetnosti Milan Pelc, počasni profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vitomir Belaj, muzejski savjetnik u Gradskom muzeju u Bjelovaru Goran Jakovljević i autor Vladimir Peter Goss (12 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10)

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu uvrštenja hrvatskog dugometražnog filma u program 63. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu! Na konferenciji će biti prisutan dio članova filmske ekipe (produkcija, režija i glumci), koji će biti dostupni za izjave, kao i press-materijali.(13 sati, Hrvatski audiovizualni centar, Nova ves 18, velika soba na prvom katu).

ZAGREB - Konferencija za medije povodom otvorenja izložbe Praška četvorica - Uzelac, Gecan, Varlaj, Trepše, autora Zvonka Makovića (12 sati, izložbeni prostor Umjetničkog paviljona, Trg kralja Tomislava 22). Izložbu će predstaviti autor izložbe Zvonko Maković i ravnatelj Umjetničkog paviljona Radovan Vuković. Problemska izložba Zvonka Makovića s više od 100 slika, crteža i grafika tematizira najvažnije formativne godine četvorice autora, protagonista modernističkih, osobito ekspresionističkih, strujanja, koji se tijekom i neposredno nakon Prvog svjetskog rata susreću u Pragu. Četvorka se u našoj sredini afirmirala upravo na godišnjim izložbama Proljetnog salona u Umjetničkom paviljonu, a njihov umjetnički angažman imao je velikoga odjeka na čitavu hrvatsku umjetnost oko 1920. Stoga ta izložba nakon retrospektiva četvorice autora, koje su prethodnih deset godina održane u Umjetničkom paviljonu, stručno i znanstveno objedinjuje temu važnosti Praga na kulturnoj karti Europe i njegova utjecaja našu kulturnu povijest prve polovice 20. st. Otvaranje izložbe je u petak 18. siječnja u 19 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša vezane uz 7. redovitu sjednicu Senata Sveučilišta u akademskoj godini 2012./2013., koja će se održati poslijepodne. Rektor Bjeliš i prorektori izvijestit će predstavnike medija o pokretanju postupka utvrđivanja upisnih kvota na preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima u ak. god. 2013./2014., kao i o izvješću Odbora za osiguravanje kvalitete Sveučilišta u Zagrebu. U okviru druge teme predstavnici medija bit će izviješteni o raspravi članova Senata o stanju u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu i o tijeku rasprave o ovoj temi na sastanku dekana održanog prošlog tjedna u Rektoratu. Rektor Sveučilišta u Zagrebu i prorektori na konferenciji za novinare osvrnut će se i na ostale aktualne teme o kojima će Senat raspravljati. (10,30 sati, Rektorat Sveučilišta, mala vijećnica, Trg maršala Tita 14)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙