FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja Dubrovačko-neretvanske županije i Sveučilišta

Autor: hspa
DUBROVNIK, 16. siječnja 2013. (Hina) - Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić razgovarao je danas s rektoricom Sveučilišta u Dubrovniku Vesnom Vrtiprah o provedbi Sporazuma o znanstveno-obrazovnoj suradnji koji su Dubrovačko-neretvanska županija i dubrovačko Sveučilište potpisali 2010. godine.

Rezultat toga Sporazuma je dovršetak projekta uređenja sveučilišnog kampusa u prostoru nekadašnje dubrovačke bolnice, osnivanje studija financijskog menadžmenta u Pločama za što je iz županijskog proračuna izdvojeno milijun kuna i osigurano još 500.000 kuna za dokumentaciju i izgradnju studentskog doma, kao i realizacija projekta MARIBIC na Bistrini kraj Stona.

Na sastanku, na kojem su sudjelovali i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan i pročelnica za obrazovanje, kulturi i sport Marijeta Hladilo, bilo je riječi i o postignutom dogovoru s Gradom Dubrovnikom i dubrovačkom Općom bolnicom oko smještaja srednjih škola na području Grada Dubrovnika, koji se provodi na način da je zatražena izmjena prostorno-planske dokumentacije grada Dubrovnika.

Župan Dobroslavić naglasio je kako će se nastojati projekt MARIBIC i Zavod za mediteranske kulture uključiti u hrvatski klaster prehrambenih proizvođača te da Dubrovačko-neretvanska županija, Sveučilište, Županijska razvojna agencija Dunea i MARIBIC osnuju centar izvrsnosti akvakulture.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙