FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švorinić: štetni investicijski ciklusi SDP-ovih vlasti u Rijeci i županiji

Autor: dsil
RIJEKA , 3. siječnja 2013. (Hina) - Predsjednik Liste za Rijeku i kandidat te stranke za gradonačelnika Danko Švorinić ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da su investicijski ciklusi SDP-ovih vlasti na razini Rijeke i Primorsko-goranske županije štetni u ovom razdoblju jer ne pridonose razvoju gospodarstva i povećanju zaposlenosti, nego urušavaju gospodarstvo, smanjuju broj zaposlenih i posljedično broj stanovnika na tom području.

Investicijski ciklusi kojima se hvali gradonačelnik Obersnel isključivo forsiraju investicije u komunalnu infrastrukturu koju realno gospodarstvo više ne može podnijeti, rekao je Švorinić i dodao da vlast pri planiranju proračuna i investicijskih ciklusa "uopće ne uzima u obzir stanje gospodarstva u regiji kao korigirajući čimbenik, što dovodi od preinvestiranja grada Rijeke i komunalnih društava".

Te investicijske cikluse na kraju plaćaju građani kroz povećanje cijena komunalnih usluga, istaknuo je predsjednik Liste za Rijeku i dodao da od takve politike jedino profitira nekoliko tvrtaka koje žive od gradskog proračuna.

Spomenuo je izgradnju kompleksa bazena na Kantridi i sportske dvorane na Zametu, u što je, kako je naveo, uloženo više od 850 milijuna kuna. Ocijenio je da je riječ o financijskoj nedisciplini prema građanima. Grad i komunalna društva u deset godina zadužili su se više od milijardu kuna, a time nije osposobljena nijedna riječka industrijska tvrtka niti je pripremljena za tržišnu utakmicu s konkurencijom, ustvrdio je Švorinić.

Također je istaknuo da su prioriteti Liste za Rijeku radna mjesta za građane županije i povećanje prihoda jedinica lokalne samouprave jačanjem gospodarskih aktivnosti, a ne putem poreznog i komunalnog pritiska. "Mi nismo protiv velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu, ali za to sada nije vrijeme", poručio je Švorinić.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙