FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki ribiči darovali šarane Pučkoj kuhinji

Autor: vsik
OSIJEK, 21. prosinca 2012.(Hina) - Osječki ribiči, članovi Zajednice športskih ribolovnih društava iz Osijeka darovali su danas Pučkoj kuhinji 70 kilograma šarana koji će biti pripremljeni za Badnjak.

"Danas smo donirali ribu korisnicima Pučke kuhinje uz čestitke za Božić i Novu godinu, a inače tijekom godine često darujemo svoj ulov onima kojima je to potrebno. To je postala tradicija športskih ribiča", rekao je predsjednik Zajednice športskih ribolovnih društava Josip Dimnjašević.

"Nažalost, ima sve više onih koji kucaju na vrata ribolovnih udruga i traže pomoć jer teško prehranjuju svoje obitelji", rekao je.

Voditeljica osječke Pučke kuhinje Maja Cindrić zahvalila je športskim ribičima na vrlo vrijednoj i korisnoj donaciji koja će na Badnjak razveseliti one koji se u njoj hrane. U osječkoj Pučkoj kuhinji na dan se priprema 240 obroka, znatno više nego prošle godine, kada se u njoj hranilo oko 140 građana, rekla je.

Pučka kuhinja otvorena je u Osijeku 1993. godine, kad je u tom gradu bilo mnogo prognanika i izbjeglica, a financira je osječki Caritas, Đakovačko-osječka nadbiskupija i grad Osijek.

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙