FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod dobiva pučku kuhinju

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 14. prosinca 2012. (Hina) - Ugovorom o korištenju prostorija između grada Slavonskoga Broda i Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Slavonski Brod dobiva javnu pučku kuhinju.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Marin Srakić te ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivica Rebić.

U sljedećih nekoliko mjeseci za potrebe pučke kuhinje obnovit će se zgrada od 350 metara četvornih u središtu grada, u blizini šetnice uz Savu. Procjenjuje se da će obnova, uređenje i opremanje potrebnim uređajima stajati oko dva milijuna kuna, a osim vlastitoga novca te pomoći grada, Crkva investiciju kani pokriti i donacijama. U brodskoj pučkoj kuhinji na dan će se podijeliti stotinjak obroka.

"Vremena su sve teža, svakodnevno ljudi ostaju bez posla, zatvaraju se poduzeća... Crkvi je uvijek bila važna karitativno-humanitarna djelatnost. Bilo bi uzaludno naviještati vjeru a da ne priteknemo u pomoć siromahu", rekao je nadbiskup Marin Srakić.

Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara rekao je kako se nada da će se uskoro riješiti i pitanje skloništa za beskućnike.

Ove će se godine za tu svrhu privremenu urediti nekoliko prostorija u dvorani Hrvatskoga sokola.

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙