FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska će prevoziti vojnike zračnim putem

Autor: kgab
ANKARA, 20. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Turska je potpisala u četvrtak sporazum o prijevozu vojnika u njihove vojne baze i iz njih zračnim putem nakon niza smrtonosnih napada na cestovne konvoje.

Sporazum sa zrakoplovnom tvrtkom Turkish Airlines slijedio je nakon velikog porasta smrtonosnih napada pripadnika Radničke stranke Kurdistana (PKK) na turske snage sigurnosti u posljednjih 18 mjeseci i to većinom na jugoistoku zemlje gdje žive Kurdi.

Turska vlada i vojska počeli su razmatrati alternativne mogućnosti prijevoza sa zrakoplovnom kompanijom nakon bombaškog napada na konvoj u jugoistočnoj pokrajini Bingolu u kojemu je ubijeno 10 ljudi u rujnu.

Na svečanosti potpisivanja sporazuma turski ministar obrane je izjavio kako će oko 250.000 vojnika biti prevezeno u skladu s tim ugovorom. Novi način prijevoza vojnika počinje 28. prosinca.

Letovi će biti besplatni za vojnike, a sve će troškove snositi ministarstvo obrane. Druge privatne zrakoplovne tvrtke također su pristale prevoziti vojnike u slučaju potrebe.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙