FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski pobunjenici izabrali zapovjedništvo

Autor: akoz
AMAN, 7. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Sirijske pobunjeničke skupine u petak su izabrale jedinstveno 30-ročlano zapovjedništvo u Turskoj na razgovorima kojima su nazočili sigurnosni dužnosnici međunarodnih sila, rekli su delegati.

Među izabranih 30 mnogi su povezani s Muslimanskim bratstvom i salafitima a nema većine najviših časnika koji su prebjegli iz vojske predsjednika Bashara al-Assada, rekli su.

"Zapovjedništvo je organizirano u nekoliko fronti. Sada smo u procesu izbora vojnog čelnika i političkog časnika za vezu za svaku regiju", rekao je jedan od izaslanika, koji nije želio biti mimenovan, u obalnom gradu Antalyji gdje se održao sastanak.

Drugi izaslanik je rekao da je dvije trećine čelništva povezano s Muslimanskim bratstvom ili je politički saveznik te skupine, što je sastav koji sliči na koalicijsko čelništvo civilne oporbe stvoreno u Kataru prošlog mjeseca uz pokroviteljstvo arapskih i zapadnih zemalja.

"Svjedočimo rezultatima katarskih i turskih kreacija", rekao je delegat i dodao da je 30-ro izabranih mješavina časnika koji su prebjegli iz vojske, kojom domira Assadova manjiniska sekta Alavita, i civila koji su postali pobunjenici.

Razgovorima su nazočili sigurnosni dužnosnici SAD-a, Britanije, Francuske, zaljevskih zemalja i Jordana.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙