FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zimski uvjeti u Gorskom kotaru i Lici

Autor: amat
ZAGREB, 19. prosinca 2012. (Hina) - Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici pa su zimski uvjeti proglašeni na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, kao i na većini državnih i županijskih cesta, izvijestio je HAK u 5,30 sati.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše. Podno Velebita i u Hrvatskom primorju mjestimice puše jaka do olujna bura.

Samo za osobna vozila, zbog bure, otvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za sva ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Maslenice, D50, D27 i D54), dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, između Kikovice i Delnica, te dionica Jadranske magistrale Karlobag–Sveta Marija Magdalena (D8).

Za sva vozila zatvorene su ceste D218 Dobroselo-Mazin, D42 Vrbovsko-Gomirje (zbog urušavanja mosta) te županijska cesta 3156 Žažina-Mala Gorica (zbog izlijevanja rijeke, obilazak je D30 Žažina-Petrovac-Mala Gorica).

Na dionici Jadranske magistrale (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, a ostali trajekti i svi katamarani plove redovito.

Na graničnom prijelazu Bregana pojačan je izlazak teretnih vozila, a pojačan promet očekuje se i na Maclju, Pasjaku i Bajakovu.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙