FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 17. prosinca

Autor: dsta
ZAGREB, 17. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 17. prosinca.

ZAGREB - Ugovor o zajmu Europske banke za obnovu i razvoj za financiranje projekta obnove infrastrukture Luke Split i ugovor o jamstvu bit će potpisani u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. Ugovor o zajmu za gradnju vanjskih vezova Luke Split, u visini od 18,8 milijuna eura, potpisat će direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Mađarsku Zsuzsanna Hargitai i ravnatelj splitske Lučke uprave Milan Blaževski. Ugovor o jamstvu u ime Vlade potpisat će ministar financija Slavko Linić (10,00 sati, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda predstavit će novu optičku telekomunikacijsku infrastrukturu koja omogućuje prijenose podataka koristeći najnoviju tehnologiju 100 G (brzine veće od 100 gigabita u sekundi). Iz HEP-a navode kako su izgradili i ubrzali vlastitu optičku infrastrukturu za čak 150 puta u što je uloženo više od 25 milijuna kuna. (11,00 sati, u prostorima HEP-Operator prijenosnog sustava, Kupska 4).

ZAGREB - HŽ Infrastruktura predstavit će dva nova projekta koja se financiraju iz fondova EU - "Priprema projekata i druge projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju pruge/drugog kolosijeka na dionici pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac", vrijednog 5,5 milijuna eura, i "Priprema projekta i druge projektne dokumentacije za izgradnju nove dvokolosiječne pruge na dionici Goljak - Skradnik", vrijednosti 9,1 milijun eura. (13,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Privredni vjesnik predstavit će svoj posebni broj "Poslovna očekivanja 2013." sa odgovorima više od 400 hrvatskih tvrtki iz različitih gospodarskih djelatnosti o tome što očekuju i kako se pripremaju za poslovnu, vrlo zahtijevnu 2013. godinu. Privredni vjesnik također će dodijeliti svoju nagradu "Gorazd Nikić" za ekonomskog analitičara 2012. godine (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Kolektivni ugovor za Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisat će ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić u ime Vlade sa Sindikatom državnih i lokalnih službenika i namještenika i Odborom djelatnosti zapošljavanja Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. (13,00 sati, Radnička cesta 1).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska udruga kreditnih unija (HUKU) održat će konferenciju za novinare u povodu potpisivanja sporazuma kojim HUKU postaje pridruženi član HUP-a (14,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Tvrtka Ledo predstavit će na Zagrebačkoj burzi izdanje do najviše 93.750 novih redovnih dionica Leda javnom ponudom kvalificiranim ulagateljima. (11,00 sati, Zagrebačka burza, Ivana Lučića 2a).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙