FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 14. prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 13. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 14. prosinca.

ZAGREB - HŽ Putnički prijevoz održat će konferenciju za novinare s temom stanje u željezničkom prometu uzrokovano zimskim uvjetima, nedostatkom prijevoznih kapaciteta, otkazivanjem vlakova i kašnjenjima. Na konferenciji za novinare govorit će predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković (12,00 sati, u vijećnici HŽ-ove upravne zgrade, Mihanovićeva 12).

RIJEKA - U brodogradilištu 3. maj bit će isporučen tanker za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija "Palaca Luanda", nosivosti 15.000 tona, sagrađen za švedsku tvrtku "Wisby Tankers" (12,00 sati)

ZAGREB - Pad proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj nastavljen je i u listopadu u kojemu je, po podacima Državnog zavoda za statistiku, prikupljeno 45.113 tona kravljeg mlijeka, što je za 14,5 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, a 13,6 posto manje od prošlogodišnjeg prosjeka. Listopad je tako peti mjesec za redom u kojem statistika bilježi pad otkupljenih količina mlijeka. Statistički podaci o proizvodnji kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda pokazuju da je u listopadu, u odnosu na prosjek u prošloj godini, ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka bila manja za 13,6 posto, mlijeka za piće proizvedeno je 3,3 posto manje, proizvodnja maslaca smanjena je za 26,5 posto, vrhnja za 14,9 posto i fermentiranih proizvoda za 4,3 posto.

ZAGREB - U hrvatskim pokretnim (mobilnim) mrežama u devet mjeseci ove godine utrošeno je 5,1 milijarda minuta ili 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok se u nepokretnim (fiksnim) mrežama nastavio pad potrošnje, od 16,7 posto s 2,8 milijardi utrošenih minuta, objavio je Državni zavod za statistiku. U mobilnim se mrežama nastavio i porast SMS poruka, i to od gotovo 11 posto na razini devet mjeseci s ukupno 2,4 milijuna tih poruka. Ipak, najveći porast potrošnje minuta od 22,1 posto u devet mjeseci zabilježen je u širokopojasnom internetskom prometu s 171 milijunom gigabajta.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙