FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 13. prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 12. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 13. prosinca.

ZAGREB - Prijedlog strategije partnerstva Svjetske banke s Republikom Hrvatskom za razdoblje od 2014. do 2017. predstavit će voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Hangjoo Hahm članovima saborskog Odbora za financije i državni proračun te Odbora za gospodarstvo. (13,00 sati, Hrvatski Sabor, Trg Sv. Marka 6-7).

ZAGREB - Konferencija "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - nova uloga za nove zadatke" održat će se u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatske gospodarske komore. Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. (14,00 sati, HGK, Nova cesta 3-7).

ZAGREB - Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u listopadu je porastao za 7,9 posto u odnosu na rujan, a u odnosu na listopad prošle godine veći je za 4,3 posto, dok nove narudžbe bilježe pad na mjesečnoj, a rast na godišnjoj razini, objavio je Državni zavod za statistiku. Primljene nove narudžbe prerađivačke industrije, koja radi na temelju narudžbi, u listopadu su u odnosu na rujan pale za 6,5 posto, pod utjecajem pada narudžbi sa stranih tržišta za 17,9 posto. Istodobno su narudžbe s domaćeg tržišta porasle za 14,1 posto. U odnosu na listopad prošle godine narudžbe su porasle za 20,1 posto, pri čemu su naručitelji sa stranih tržišta povećali narudžbe za tri posto, dok su narudžbe s domaćeg tržišta porasle za 30,7 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙