FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 6. studenog

Autor: nbrc
ZAGREB, 6. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 6. prosinca.

ZAGREB - Hrvatska je domaćin međunarodne konferencije na kojoj će biti predstavljena Komunikacija Europske komisije kroz strateški dokument "Pomorska strategija za Jadransko i Jonsko more", koji se odnosi na države morskih bazena Jadranskog i Jonskog mora. Glavne strateške teme u dokumentu su maksimalno iskorištavanje potencijala plavog gospodarstva, zdraviji morski okoliš, sigurniji pomorski prostor, održive i odgovorne ribarske aktivnosti. Te će teme biti će razrađene u akcijskom planu koji bi sadržavao konkretne projekte koji će se financirati iz raznih EU fondova u razdoblju od 2014. do 2020., a čije se donošenje predviđa tijekom 2013. Konferenciju organizira Europska komisija, a uz predstavnike Komisije i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture okupit će zainteresirane predstavnike znanstvene zajednice, civilnog društva, gospodarstva i lokalne samouprave iz Hrvatske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, BiH, Crne Gore i Srbije (9,30 sati početak konferencije; 11,30 sati izjava za medije, Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

ZAGREB - Čelnici Matice hrvatskih sindikata održat će konferenciju za novinare s temom 'Što su sindikati parafirali u pregovorima o Temeljnom kolektivnom ugovoru?' (11 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Predstavnici Deloittea u Hrvatskoj na konferenciji za novinare predstavit će rezultate istraživanja o otpuštanju radnika u Europi i Hrvatskoj. Istraživanje su proveli Deloitte i belgijsko odvjetničko društvo Laga, a riječ je o istraživanju koje daje komparativni pregled troškova otpuštanja radnika u 22 zemlje Europe te opis pravila o raskidu ugovora o radu (10,30 sati, sjedište Deloittea, Zagreb Tower, Radnička 80).

ZAGREB - Poslovni magazin Lider organizira 2. susret Žene u biznisu, a na tom će skupu biti predstavljena i Liderova lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa (10 sati, Hotel Westin, Ulica kneza Borne 2).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙