FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 14. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB/ISTANBUL

Trećeg dana SP u 25-metarskim bazenima koje se održava u Istanbulu u kvalifikacijama na 50 m leptir nastupio je mladi hrvatski plivač Mihael Vukić koji je u kvalifikacijama zauzeo 28. mjesto i tako se nije uspio plasirati u polufinale.

Vukić je 50 m leptir isplivao za 23.87 sekundi, a njegov zaostatak za najbržim u kvalifikacijama iznosi 1,57 sekunde. Vukić je europski juniorski prvak u toj disciplini s vremenom 23.96. Hrvatski rekord u toj diciplini je 22.63 sekunde.

NYON

Čelnici Europske nogometne federacije (UEFA) nezadovoljni su kaznama koje je Disciplinska komisija Uefe izrekla Srbima nakon rasističkih ispada i brojnih incidenata na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu u dodatnim kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo. Uefa čak razmišlja o žalbi na odluku svoje Disciplinske komisije.

Uefin predsjednik Michel Platini po povratku iz Japana s klupskog svjetskog prvenstva, cijeli će slučaj predočiti neovisnom disciplinskom tijelu Uefe i po svemu sudeći tražiti oštrije kazne.

Disciplinska komisija Uefe kaznila je srpsku U-21 reprezentaciju igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, a Srpski nogometni savez sa 80.000 eura. Uefa je kaznila i mladog srpskog reprezentativca Gorana Čaušića s četiri utakmice neigranja u reprezentaciji, jednu utakmicu manje dobili su napadači Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić, dok je dvije utakmice suspenzije zaradio veznjak Nikola Ninković. Najbolje je prošao Aleksandar Pantić protiv kojeg je obustavljen postupak. Mnogo oštrije kazne zaradili su kondicijski trener Andrej Milutinović koji je dobio kaznu od dvije godine zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu, od kojih je druga godina uvjetno, dok je pomoćni trener Predrag Katić također suspendiran na dvije godine, pri čemu je posljednjih šest mjeseci kazne uvjetno. Kažnjena su i dva engleska igrača. Branič Steven Caulker je suspendiran na dvije utakmice, a Tom Ince na jednu.

Vodstvo Engleskog nogometnog (FA) saveza obrušilo se na Uefu zbog blagih kazni smatrajući kako je 'Uefa trebala poslati snažnu poruku da neće tolerirati rasizam.' Umjesto toga Srbija je kažnjena sa 80.000 eura što je 20.000 eura manje od kazne koju je dobio danski napadač Nicklas Bendtner zbog reklamiranja jedne kladionice tijekom Europskog prvenstva obe godine u Poljskoj i Ukrajini.

Razočaranje kaznom nije skrivano niti branič Manchester Uniteda Rio Ferdinand. "UEFA se sigurno šali. Ne shvaća rasizam ozbiljno. Kazne nisu adekvatne, a UEFA očito nema nikakav utjecaj na nogometne saveze, klubove, navijače i igrače. Potrebno su daleko oštrije kazne," napisao je Ferdinand na Twitteru.

NEW YORK

New York Knicksi nastavili su sinoć s dobrim rezultatom koji ima budi nadu da će se vratiti u NBA pobjednički krug svladavši nekada moćne Los Angeles Lakerse u Madison Square Gardenu 116-107.

Zabijajući trice i igrajući čvrstu obranu, što im je formula za uspjeh, Carmelo Anthony i njegovi suigrači su odmah u drugoj četvrtini dali naslutiti konačan ishod utakmice stvorivši vodstvo do čak 26 koševa.

Anthony je zabio 30 koševa u samo 23 minute, pogodivši tri trice iz četiri pokušaja nakon što je morao izaći zbog ozljede lijevog gležnja.

Iako je igrao malo slabije u drugom poluvremenu, New York je pogodio 12 pogodaka iz 25 pokušaja s distance i ukupno je imao šut iz igre 53.2 posto s Raymondom Feltonom koji je zabio 19 koševa i Tysonom Chandlerom koji je zabio 18. Knicksi sada imaju omjer pobjeda i poraza na domaćem terenu 9-0.

Ovo im je najbolji početak sezone u više od 15 godina.

Lakersi, osvajači 16 naslova prvaka, uključujući i pet od 1999./2000. sezone, izgledali su izgubljeno pod vodstvom novog trenera Mikea D'Antonija, koji je napustio Knickse na kraju prošle sezone.

New York je popravio i svoj omjer pobjeda i poraza u Istočnoj konferenciji na 17-5 protiv Kobea Bryanta, Dwighta Howarda i ostalih bespomoćnih Lakersa koji su izgubili četiri utakmice zaredom i na 12. su mjestu u Zapadnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 9-14.

Bryant je predvodio Lakerse sa 31 pogotkom.

U drugoj utakmici sinoć, rookie Damian Lillard je nadigrao člana All-Star momčadi Tonyja Parkera i odveo svoj Portland do pobjede nad San Antoniom od 98-90 sinoć. Lillard je zabio 29 koševa uz sedam skokova i šest asistencija dok su Trail Blazersi (10-12) nanijeli Spursima (18-6) drugi poraz u dvije večeri. Parker je predvodio San Antonio sa 21 pogotkom uz pet asistencija.

San Antonio je došao na 93-90 kada je Nicolas Batum zabio tricu za 96-90 1:08 minutu prije kraja. Spursi su promašili svoja zadnja četiri šuta i Blazersi su osigurali pobjedu.

U trećoj sinoćnjoj utakmici Devin Harris je zabio 20 koševa iako je u igru ušao s klupe i Hawksi su svladali Charlotte Bobcatse 113-90.

Trener Charlotte Mike Dunlap je pozvao prvi timeout nakon samo 1:47 minute igre, ali to im nije pomoglo da uspore Atlantu (14-6) koja je imala šut iz igre 57.3 posto.

Atlanta je u prve tri četvrtine imala šut 62.5 posto (35 iz 56 pokušaja i 13 iz 24 pokušaja u tricama) za vodstvo od 91-74, a najveća prednost iznosila je 28 koševa. Kod Hawksa je šest igrača zabilo iznad 14 koševa.

Josh Smith je postigao 18 pogodaka za Atlantu, Ivan Johnson je dodao 16 uz osam skokova, a Hawksi su stigli do 11. pobjede u 13 utakmica.

Sedma pobjeda zaredom Hawksa nad Bobcatsima bila je ujedno i deseti poraz za Charlotte. Charlotte (7-15) je primila 100 ili više koševa u devet od deset poraza.

Atlanta je vodila 60-43 na poluvremenu a u prvoj četvrtini je imala šut 61.1 posto s četiri pogođene trice iz devet pokušaja. U drugoj četvrtini je šut iz igre iznosio 57.9 posto. Hawksi su upisali ukupno 28 asistencija.

Kod Charlotte je Gerald Henderson zabio 17 koševa, Ramon Sessions 16, a Kemba Walker 13 za Bobcatse.

MILAN

Nogometaši Milana izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa nakon što su u dvoboju osmine finala pobijedili drugoligaša Regginu 3:0. Golove su postigli Yepes (54), Niang (79) i Pazzini (81).

Milan će u četvrtfinalu igrati protiv Juventusa koji je u srijedu pobijedio Cagliari 1:0. Plasman u četvrtfinale ranije su izborili Roma, te Catanija.

Preostala četiri putnika u četvrtfinale doznat ćemo idućeg tjedna. U utorak 18. prosinca sastaju se Inter i Verona, a dan kasnije Lazio - Siena, Udinese - Fiorentina, te Napoli - Bologna.

BEOGRAD

Nakon što su odigrani susreti posljednjeg kola drugog kruga Europskog prvenstva rukometašica u Srbiji poznati su polufinalni parovi. Za ulazak u finale borit će se olimpijske i svjetske prvakinje Norvežanke i rukometašice Mađarice, te u drugom susretu domaćin Srbija i olimpijske doprvakinje Crnogorke.

U susretu posljednjeg kola I skupine Norveška je izgubila od Danske 33:35, no i prije posljednje runde olimpijske pobjednice su osigurale prvo mjesto u skupini. Srbija je osvojila drugo mjesto pobjedom protiv favoritkinja Francuskinja 18:17.

U drugoj skupini Crna Gora je potvrdila prvo mjesto pobjedom protiv Španjolske 27:23, dok je Mađarska usprkos porazu od Rusije 25:31 osigurala 'dvojku'.

Prvo polufinale na rasporedu je u subotu u 14.30 sati, a sastaju se Norveška i Mađarska, dok je ogled Srbije i Crne Gore na rasporedu u 17 sati. U podne se u dvoboju za peto mjesto sastaju Danska i Rusija. Sve tri utakmice igraju se u Beogradu.

LONDON

Vodstvo Engleskog nogometnog (FA) saveza obrušilo se na Europsku nogometnu federaciju (UEFA) zbog blagih kazni Srpskom nogometnom savezu nakon rasističkih ispada i tučnjave nakon utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu u dodatnim kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo.

FA smatra kako je Uefa trebala poslati 'snažnu poruku' da neće tolerirati rasizam. Umjesto toga Uefa je kaznila srpsku U-21 reprezentaciju igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, a Srpski nogometni savez sa 80.000 eura.

"Razočarani smo Uefinom blagom kaznom. Moramo biti posve jasni, rasizam je neprihvatljiv u bilo kakvoj formi i nema mjesta na nogometnim terenima. Uefa je imala priliku poslati jasnu poruku kako neće tolerirati nikakve rasističke ispade," kazao je glavni tajnik FA-a Alex Horne.

Englezi navode kako je Srbija kažnjen sa 80.000 eura što je 20.000 eura manje od kazne koju je dobio danski napadač Nicklas Bendtner zbog reklamiranja jedne kladionice tijekom Europskog prvenstva obe godine u Poljskoj i Ukrajini.

Razočaranje kaznom nije skrivano niti branič Manchester Uniteda Rio Ferdinand. "UEFA se sigurno šali. Ne shvaća rasizam ozbiljno. Kazne nisu adekvatne, a UEFA očito nema nikakav utjecaj na nogometne saveze, klubove, navijače i igrače. Potrebno su daleko oštrije kazne," napisao je Ferdinand na Twitteru.

Do incidenta u Kruševcu došlo je nakon utakmice u kojoj je engleska U-21 reprezentacija pobijedila Srbiju 1:0 i plasirala se na EP. Razočarani ispadanjem igrači Srbije fizički su nasrnuli na Engleze, a sukob se nastavio i u tunelu gdje su domaćini fizički napali i vodstvo reprezentacije i dužnosnike Engleskog saveza. Ružne scene na stadionu u Kruševcu upotpunili su i navijači rasistički vrijeđanjem gostujućih igrača.

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je srpsku U-21 reprezentaciju igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, a Srpski nogometni savez sa 80.000 eura.

UEFA je kaznila i mladog srpskog reprezentativca Gorana Čaušića s četiri utakmice neigranja u reprezentaciji, jednu utakmicu manje dobili su napadači Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić, dok je dvije utakmice suspenzije zaradio veznjak Nikola Ninković. Najbolje je prošao Aleksandar Pantić protiv kojeg je obustavljen postupak.

Mnogo oštrije kazne zaradili su kondicijski trener Andrej Milutinović koji je dobio kaznu od dvije godine zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu, od kojih je druga godina uvjetno, dok je pomoćni trener Predrag Katić također suspendiran na dvije godine, pri čemu je posljednjih šest mjeseci kazne uvjetno. Kažnjena su i dva engleska igrača. Branič Steven Caulker je suspendiran na dvije utakmice, a Tom Ince na jednu.

ZAGREB

U susretu posljednjeg, 10. kola A skupine košarkaške Eurolige Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio Mapooro Cantu 77:69 i osigurao prolaz u TOP 16. Za turski sastav 20 minuta je odigrao hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović postigavši deset koševa.

Najefikasniji igrač u pobjedi turskog sastava bio je Bo Mccaleb sa 19 koševa, dok su Omer Onan i Oguz Savas dodali po 12 koševa. Kod gostiju najbolji su bili manuchar Markoišvili sa 20 i Marco Cusin sa 16 koševa.

Bila je to utakmica u kojoj su oba sastava lovila prolaz. U prvom dvoboju igranom u Italiji Cantu je slavio sa 24 koša razlike, no u Istanbulu nije imao izgleda. Fener je na domaćem parketu ove sezone poražen samo od Real Madrida. Svi ostali protivnici Fenerbahče Arenu napuštali su sa debelim minusom.

U drugom dvoboju iz skupine Himki je pobijedio Panathinaikos 78:77, a jedan od najbolji igrača u redovima ruskog sastava bio je hrvatski reprezentativac Zoran Planinić koji je za 35 minuta zabio 16 koševa uz pet skokova i tri asistencije. Vitali Fridzone i Paul Davis dodali su po 13 koševa. Grke su predvodili Stephane Lasme sa 19, te Marcus Banks i Jonas Maciulis sa po 15 koševa. Himki je ovom pobjedom osigurao drugo mjesto u skupini, a može i do 'jedinice' ukoliko Olimpija u Madridu pobijedi Real.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙