FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 12. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

SEUL

Sjeverna Koreja uspješno je u srijedu lansirala raketu čime je izazvala osudu međunarodne zajednice i dodatno naglasila prijetnju koju ta siromašna i izolirana zemlja predstavlja svojim azijskim susjedima, prenose agencije. Pjongjang tvrdi da je raketa dugog dometa lansirana kako bi postavila meteorološki satelit u orbitu, dok Sjedinjene Države, Japan i Južna Koreja vjeruju da je riječ o testiranju tehnologije kojom bi sjevernokorejski režim jednoga dana mogao nuklearnim bojevim glavama doseći udaljene ciljeve, poput kontinentalnog dijela SAD-a. "Satelit je ušao u planiranu orbitu", objavila je trijumfalno sjevernokorejska državna televizija, a nakon toga postaja je emitirala domoljubne pjesme, prenosi Reuters. Lansiranje je bilo uspješno za razliku od pokusa u travnju kad je raketa pala u more nakon manje od dvije minute leta, objavili su japanski i južnokorejski obrambeni dužnosnici.

BEOGRAD

Srbijanska kriminalistička policija uhitila je u srijedu ujutro vlasnika "Delta holdinga" i jednog od najbogatijih Srba Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još nekoliko osoba koje se dovode u svezu s poslovima privatizacije poduzeća za ceste, izvijestila je Radio televizija Srbije (RTS). Miroslav i Marko Mišković su prethodnih dana saslušavani u policiji i ministarstvu pravosuđa u svojstvu građana, a policija je u subotu spriječila Marka Miškovića da privatnim zrakoplovom napusti zemlju i otputuje u London, te mu oduzela putovnicu. Miroslava Miškovića policija je posljednji put saslušala u ponedjeljak.

CARACAS

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez uspješno je operiran u utorak na Kubi, četvrti put otkad mu je u lipnju 2011. otrkiven rak u području trbušne šupljine, rekao je zamjenik predsjednika Nicolas Maduro. Tijekom radio i tv objave Maduro je izrazio zadovoljstvo "što je operacija prošla korektno i uspješno", dodajući da je Hugo Chavez vraćen u bolničku sobu nakon šestosatne kirurške intervencije. Postoperativna faza trajat će "nekoliko dana", istaknuo je zamjenik venezuelanskog predsjednika. Nijedna od prethodne tri kirurške intervencije kojima je podvrgnut Chavez unazad 18 mjeseci nije obznanjena.

HAPPY VALLEY

Naoružani muškarac otvorio je vatru u trgovačkom centru u Oregonu usred božićne sezone ubivši najmanje dvije osobe, teško ranivši jednu i prestravivši kupce prije nego si je sam oduzeo život, izvijestila je policija. Poslijepodnevna pucnjava u prepunom šoping centru u Happy Valleyju u predgrađu Portlanda izazvala je paniku među tisućama kupaca koji su bježali iz centra kad su policija i vatrogasci došli na poprište događaja. "Mogu potvrditi da u ovom trenutku vjerujemo da je bio samo jedan strijelac i on je mrtav", rekao je glasnogovornik okružnog šerifa na konferenciji za novinare. On je potvrdio da su dvije osobe poginule, dok je jedna djevojka teško ozlijeđena i bori se za život.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙