FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proračun Osječko-baranjske županije 358,5 milijuna kuna

Autor: vsik
OSIJEK, 11. prosinca 2012.(Hina) - Skupština Osječko-baranjske županije danas je većinom glasova prihvatila županijski proračun za slijedeću godinu u iznosu od 358,5 milijuna kuna.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, proračun je ocijenio realnim, ali i "razvojnim u onom dijelu koji se odnosi na strategijske programe".

Značajan dio sredstava odnosi se na programe vezane za školstvo, zdravstvo i navodnjavanje.

Projekcije prihoda Osječko-baranjske županije za razdoblje od 2013. do 2015. godine temelje se na očekivanoj gospodarskoj aktivnosti za pojedine godine te "čine samo globalnu procjenu koja će se kroz promatrano razdoblje uskladiti s iskustvenom metodom realizacije, te demografskim, gospodarskim i fiskalnim pokazateljima", kazao je župan Šišljagić.

Ovogodišnji proračun Osječko-baranjske županije u odnosu na prošlogodišnji, koji je iznosio 323,3 milijuna kuna, povećan je na gotovo 359 milijuna kuna, ali su rashodi znatno veći zbog svih naraslih troškova, istaknuo je župan.

Nažalost, dodao je, kada se podmire sve obveze iz županijskog proračuna, uključujući i predstojeće lokalne izbore za koje Županija osigurava pet milijuna kuna, ostat će tek desetak milijuna kuna tzv. kreativnih sredstava.

Na današnjoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije prihvaćen je i rebalans proračuna za ovu godinu, koji je sa 346 milijuna kuna, koliko je iznosio nakon prvog rebalansa u lipnju ove godine, povećan na oko 352 milijuna kuna. Povećanje od 5,9 milijuna kuna odnosi se na financiranje besplatnog prijevoza učenika srednjih škola.

(Hina) xvsik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙