FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava potpisali sporazum o suradnji

Autor: tper
ZAGREB, 10. prosinca 2012. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Ministrstvo rada i mirovinskog sustava potpisali su danas sporazum o suradnji s ciljem zajedničke promocije mjera aktivne politike zapošljavanja, posebno mjera prema poslodavcima u svrhu očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta.

Sporazum su potpisali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji su istaknuli važnost obrazovanja za potrebe tržišta rada.

Ranogajec je istaknuo kako je obrazovanje temelj konkurentnosti i kako samo obrazovan kadar može preuzeti nove poslove.

Kazao je i kako ga raduje što Ministarstvo rada i mirovinskog sustava prepoznaje važnost aktivne uloge obrtnika i HOK-a u strukovnom obrazovanju.

Gospodarstvo mora preuzeti odgovornost za kvalitetu strukovne izobrazbe, a obrazovni sektor biti spreman na partnerstvo i suradnju, kazao je Ranogajec.

Ministar Mrsić je istaknuo kako je današnji sporazum prvi korak u smjeru čvršćeg i kvalitetnijeg povezivanja posloprimaca i poslodavaca, kako je ugovor na neodređeno vrijeme i mišljenja je kako ga niti jedna strana neće otkazati.

Naglasio je važnost školovanja kadrova za potrebe tržišta rada te dodao kako će se inzistirati na integraciji struke i škole u kojoj mora biti puno više prakse, posebice za obrtnička zanimanja.

Ministar je kazao i kako su mjere aktivne politike zapošljavanja u punom zamahu te kako je za 2013. planirano 25 posto više sredstava.

Sukladno danas potpisanom sporazumu HOK i Ministarstvo će surađivati u promociji mjera koje su propisane Nacionalnim planom za poticanje zapošljavanja i Zakonom o poticanju zapošljavanja, na informiranju o načinima i mogućnostima korištenja mjera zapošljavanja, na jačanju lokalnih partnerstva za zapošljavnje, osiguravanju savjetodavne podrške samozaposlenim osobama u obrtu, u kreiranju sustava cjeloživotnog učenja prema konceptu trajne zapošljivosti sukladno razvoju tržišta rada itd.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙