FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 29. studenog

Autor: tper
ZAGREB, 28. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 29. studenog.

ZAGREB - Sindikati učitelja, nastavnika, sveučilišnih profesora, znanstvenika i medicinskih sestara održat će u četvrtak, 29. studenog, jednodnevni štrajk upozorenja protiv Vladine politike štednje u javnim službama, zbog koje se i njima smanjuju plaće i materijalna prava. Sindikati udruženi u Maticu hrvatskih sindikata i Hrvatski školski sindikat Preporod organiziraju štrajk zbog otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe, najave ukidanja dodataka na plaće, smanjivanja sredstava za obrazovanje i znanost u državnom proračunu, smanjivanja plaća učiteljima i nastavnicima kroz ukidanje dodatka od 3, 5, 7, i 9 posto, te zabrane zapošljavanja novih medicinskih sestara. Matica hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare izvjestit će o provedbi štrajka (12,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Na Skupštini Hrvatske gospodarske komore (HGK) razgovarat će se o aktualnoj situaciji u hrvatskom gospodarstvu, poslovnim očekivanjima za 2013., planu rada HGK za 2013., poslovanju Komore itd. (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK) na konferenciji za novinare predstavit će glavne teme 8. susreta trgovaca HOK-a koji će se održati 5. prosinca. Na skupu će se razmotriti problematika trgovačke djelatnosti s posebnim naglaskom na aktualno stanje i perspektive hrvatske trgovine te strategiju opstanka male trgovine (11,00 sati, HOK, Ilica 49).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙