FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK: 8. sustret trgovaca 5. prosinca u Zagrebu

Autor: tper
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - U organizaciji Ceha trgovine Hrvatske obrtničke komore (HOK) u Zagrebu će se 5. prosinca održati tradicionalni 8. susret trgovaca HOK-e, najavljeno ja na današnjoj konferenciji za novinare.

Susret trgovaca prilika je da se razmatra aktualna trgovačka problematika i predlažu mogućnosti za očuvanje i unapređenje obrtničke trgovine, kazao je potpredsjednik HOK-e Dragutin Grabrović.

Na skupu će se razmotriti problematika trgovačke djelatnosti s posebnim naglaskom na aktualno stanje i perspektive hrvatske trgovine te strategiju opstanka male trgovine, istaknuo je predsjednik Ceha trgovine Boris Vukelić.

Napomenuo je kako susret neće obilježiti kuknjava već pokušaj pronalaženje rješenja za probleme koji muče male trgovce.

Iznio je podatke o smanjenju broja trgovačkih obrta u zadnjih pet godina, sa 17.400 na 13.500 te padu broja zaposlenih sa 43 tisuća na nekih 29 tisuća.

Neke od tema o kojim će se govoriti na susretu trgovaca su kako da se mala trgovačka poduzeća i obrtnici održe na tržištu, uređivanju tržišta u funkciji razvoja, trgovačkoj problematici iz prakse, a održat će se i prezentacija fiskalnih blagajni.

Na 8. susretu trgovaca okupit će se trgovci obrtnici iz svih županija, predstavnici ministarstava gospodarstva, poduzetništva i obrta, rada i mirovinskog sustava, trgovačkih udruga, trgovačkih lanaca i tvrtki, partnera HOK-a.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙